kayıt

türkiye'ye nükleer santral kurulması

  1. 3
    söz konusu ülkemiz olunca nükleer santral yapımı kesinlikle normal koşullar dahilinde düşünülmemelidir. bu ülkede daha bir kaç sene önce konyada bir apartman hiçbir sebep yokken olduğu yerde yıkıldı. türkiyede inşaat sektörünü böyle insanlar yönetmekteyken ve mevcut iktidar her projesinde olduğu gibi bunu da yandaşlarına peşkeş çekeceğinden korkulacak çok şey vardır.

    maden ocaklarında her sene yüzlerce vatandaş ölürken hiçbir tedbir almayan, "kaderlerinde var" diye cevap veren bu zihniyet nükleer santralde gerekli önlemleri nasıl karşılayacaktır?

    nükleer santral yapımına yöneltilen eleştirileri "ozaman evinize tüp de almayın eke eke" şeklinde bir ciddiyetsizlikle cevaplayan insanlar, bu inanılmaz derecede dikkat gerektiren konuya hangi açıdan bakmaktadır?

    "olalım bitsin" mantığıyla enerji sektörüne de dalmak isteyenler, türk insanını çok ağır bir tehlikeye sürüklemektedirler.

    bir asır sonrasının teknolojisini kullanmak gerek, evet. ancak bir asır öncesinin kafasını yaşayanların yol gösterici olmaması gerek bu hedefe giderken...

    bu konuda sadece fikir belirten bir vatandaş olmaktan öte, santralin kurulacağı şehirin insanı olarak, ve bu konuda direk bir taraf olarak son sözüm;

    şehrimi rahat bırak!
    #38992 bobigeloglum | 13 yıl önce
     
  2. tümünü gör