kayıt

inception

  1. 13
    izlememden iki gün geçtikten sonra ancak sindirip entry girebilecek hale gelmemi sağlayan ve üzerine düşündükçe daha da rahatsız eden christopher nolan ın döktürdüğü film.

    -- spoiler --

    filmde anlatılan iç içe rüya sayısı 4 ama cobb un sürekli rüyada olduğu düşüncesiyle bu sayı 5 e çıkıyor. filmde izlediğimiz herşey cobol şirketinin çalışanı cobb u sürekli uyutarak ve rüyalarına istedikleri insanı dahil ederek isteğini yaptırması. yani cobb un gerçekliği birinci rüya ve o totem cobb un sürekli rüyada olduğunu anlamaması ve 1. rüyadaki gerçekliğe inanması için kafasına yerleştirilmiş bir fikir. bu cobb un uçakta uyandığında herhangi bir şeye bağlı olmamasını ve çocuklarını aynı şekilde anılarında gördüğü gibi (yer, zaman, kıyafetler) bulmasını açıklıyor. mal ise aynı şekilde cobb un rüyalarına sokulmuş bir insan. ve işi bitince rüyadan çıkıyor, ölmüyor. hatta giderken cobb u da yanında götürmek istiyor. ancak cobb toteme o kadar inanmış ki, gerçekliğini 1. rüya sanıyor. ve en sonunda totemini çevirdiğinde durup durmayacağına bakmadan gitmesi de olayı anlaması ama gerçekte hiç olmamış çocuklarına kavuşmak için olayı gözardı etmesi de olabilir.

    belki de değildir. belki de üzerine fazla düşününce zihin yeni yeni fikirler üretiyordur ki bu da filmin rahatsız ediciliğini ve olmuşluğunu gösteriyor. çok sevdim.


    -- spoiler --



    #25697 geist | 14 yıl önce
     
  2. tümünü gör