kayıt

31 mayıs 2010 yardım gemilerine israil müdahalesi

  1. 13
    tüm ülkelerce kınanması gerekirken türkiyenin tek başına kınamamsı ve yarım ağız söylemlerle protesto ettiği müdaheledir.

    müdaheleyi haklı çıkarcak hiçbir sebep yoktur fakat bu olayın daha az hasarla atlatılabilmesi gerekirken gaza gelmeye hazır 5-6 insana gerekli olan gazı verip oraya gönderirseniz olcaklar budur. çevrende israil botları. tepende israil helikopteri. geminde israil askeri. eğer biraz daha sakin davranılsaydı ölümler olmazdı. dha'nın video kayıtlarındada israil askerinin silahını almaya çalışan siviller açıkca görülmektedir. dünyanın neresinde olursa olsun, bir askerin silahına el uzatırsanız ateş etme hakkı vardır.

    böyle bi durumda israilli yetkililerin söylemleri dinlenmeli, söylenen limana yardımlar bırakılmalı ve geri dönülmeliydi. çünkü hiç kimse ordan sağ çıkamaz. kahramanlık yapmaya gerek yok. yardım organlzasyonu tamamen israilin otoritesini sarsmaya yönelik göz göre göre yapılmış bir eylemdir. eğer amaç yardım etmek olsaydı, daha güvenli yollarla filistine ulaştırılırdı.


    edit: büyükelçiyi ülkeye geri çekme ne zaman bir yaptırım oldu? israilinde çok da şeyinde yani. bunlar gösteriştir. olayın üstünü kapamadır. *
    #18455 halojan | 14 yıl önce
     
  2. tümünü gör