kayıt

kapitalizm

  1. 14
    bu sistem doğru kullanıldığında insanların insansı özelliklerini ortaya çıkarır. kas gücü bu sistemde değer görmez , beyinsel kuvvetler değer görür. bu yüzden işçi şahin'e binerken bir arge çalışanının bmw'ye binmesine kimse küfür etmemeli , işçi sol yumruk havaya gezmemelidir.

    bir fabrika sahibi , bmw'ye binerken işçi "ulan patrona bak ibne nasıl da havalı" dememelidir , onun ekmek parasını verebilmek için şirketi yönetmektedir , işçinin tek yaptığı ise şuursuz hayvanlarda da bulunan kas güçlerini kullanmaktır.

    sisteme bok atanlar ise sistemin her durumda yanlış kullanılacağını savunanlardır. oysaki sosyalizm bile çok kötü şekilde kullanılmıştır (bkz: yugoslavya). sistemin eşitsizliğe ve adaletsizliğe sürüklendiğini söylerler ama aslında gerçek adalet budur.

    bir diğer konu ise sisteme bok atanların bu sistemin bütün imkanlarından çok mutlu bir şekilde faydalanıp ayaklarında converse , üzerlerinde polo ve ceplerinde marlboro olmasıdır. o insanlar da neşe kaynağımız olmaktadır , gülmekten yarılıyoruz.
    #10665 jeune ottoman | 14 yıl önce
     
  2. tümünü gör