kayıt

kendini hiçbir yere ait hissetmemek

  1. 9
    Tabii sormak lazım "kendini bir yere hissetmek mi lazım?". Öncelikle, bu sadece yobazlar içinde yaşayan modern insanın senaryosu değil yukarıdaki bazı yorumların aksine. Öyle dönem olur insan kendini dünyaya ait hissedemez. Bazıları bu duyguyla yıllarca yaşar kendi içinde, ve sonunda vazgeçer hayattan yavuz çetin, chris cornell gibi.

    Aidiyet hissi, insanın kendi mevcudiyetini anlamlandırmasını oldukça kolaylaştıran bir his, fakat bu anlamı sağlayan yegâne nitelik de değil, en azından olmamalı. Kimi insan aidiyetini bir şehre, kimisi bir kişiye, kimisi bir ülkeye emanet eder; bu güzel hissettirir ve yaşama bağlar kişiyi. Kimisiyse herhangi bir aidiyet hissi taşımaz, taşıması gerektiğini düşünürse dertlenir; böyle bir zorunluluk olmadığını, bütün bir ömür göçebe gönlü ile yaşamaktan keyif alabileceğini mümkün görürse dertlenmez.

    Sonuç olarak, zaten aidiyet neymiş ki? Bir ailede doğdunuz ya da bir aile kurdunuz diye oraya mı aitsiniz? Bir ülkenin ya da şehrin mayasıyla yetiştiniz diye orası mı sahibiniz? İnsan ortalama yetmiş yıl yaşıyor, yirminizden itibaren bu konuda bilinçlisiniz diyelim, elli yıllık kalan ömrünüz tek bir yere aidiyet hissiyle mi geçmeliymiş ki? Tanım gereği, aynı anda birden fazla yere de aidiyet hissi taşımak mümkün değil gibi.
    #104974 lakayt | 3 yıl önce
     
  2. tümünü gör