kayıt

metu sözlük itiraf

  1. 191
    Yine dolup da geldim. Bazen insanlarla olan muhabbetlerim sirasinda konulara karsi agresif oldugumu farkediyorum. Yani bildigin atarli bir insanim. Hani niye boyle olmus bilmiyorum, hep bir dert sahibiyim, zaten anlamiyorum da bu ulkede yasayip nasil bu yasananlar normal kabul ediliyor, nasil bir rutine alisilmislik ve hicbir seye ses cikarmama durumu var ilginc. Ya her seyi kabullenirsin, ya kabullenmez nefret kusarsin. Neyse.

    İnsanlar öldü, uzulduk. Uzuluyoruz, ama neden insanlar hep birilerinin acisini karsilastirir ki. Neden ayni anda bir suriyeli gocmenin sinirdaki goruntulerine, ve askerlerin olumund uzulemiyoruz. Neden hep taraf tutmak, irkci olmak, birilerini gormezden gelmek zorundayiz. Ben bu durumdan cok rahatsiz oluyorum. Adam 5 cocuk yapmis, yapmasaymis, banane siktirsinler gerekirse olsunler demek, ne zamandan beri bu kadar kolay oldu.

    Bir kultur bu, adam boyle biliyor, 5 olmasin 20 cocuk yapmis olsun. O bunu dusunememis yahu, cunku cahil. Cocugunu surundurmesi evet onun sucu, ama bu duruma dusmeleri onlarin sucu degil ki. Bu kadar empati yoksunu olmamaliyiz. Yahu, dunyanin hicbir yerinde istenmemek, sahiplenilmemek, ne kadar korkunc bir fikir bunu hic hayal edemiyor insanlar. Ayni ortadogu batakligindasin, vay suriyeli pis, arabi bilmemne boku. Sen ne taraksin acaba. Bir gun ayni sey senin basina gelse, avrupaya kacip ayni surecleri sen de yasayabilirsin. Bunu icsellestirmek bu kadar zor degil ki.

    Kotulukten bahsediliyor, bu adamlar kotu, tacizci, tecavuzcu, hirsiz, vs vs vs. E sen de oylesin, senin insanin da oyle, elin avrupasindaki adam da oyle. Yani bir turkiyedeki adam mi temiz pak, sokaklara tukurur, her seyin kolay yolunu arar is yapmamak icin her turlu cakalligi yapan sensin, ama suriyeli pis, haklarimizi caliyorlar. Caldirmayacaksin o zaman, hukumetine direteceksin, devletin gozunu kor etmesine izin vermeyeceksin, gerekirse karsi cikacaksin.

    Ama yok, amkoydugum ulkesinde mantik aramak da hatali ki. Bizimki de boyle gormus iste, degismiyor.

    #104832 feminist as fuck | 4 yıl önce
     
  2. tümünü gör