kayıt

pokemon go

  1. 4
    o ilk birkaç aydan sonra bırakan arkadaşların ardından kitleyi kaybetmemek için takip eden yıllarda oyuna o kadar yeni özellik eklendi ki anlatamam. gym sistemi değişti, trade geldi, pvp geldi, pvp ligi gibi bir şey geldi daha yeni, raidlerle oynandı hatta o zaman raid var mıydı hatırlamıyorum raid geldi desem de olur herhalde, arkadaşlık geldi, hediye gönderme geldi, buddy sistemi geldi, görevler ve haftalık görevler geldi, ex raid geldi, adventure sync geldi, lucky friend/trade geldi, fast catch keşfedildi, community day geldi, pokestop önerme geldi, pokestop onaylama geldi, raid hour geldi, safari zone etkinlikleri geldi, rare candy, sinnoh stone ve unova stone geldi, geldi de geldi yani hatta eminim unuttuğum daha çok detay vardır. oyun pokestop çevirip pokemon yakamalanın yanına farklı küçük heyecanlar kattı.

    kattı katmasına da ilgili firmamız niantic iki eliyle bir oyunu doğrultamadı, onlarca kritik bug oldu, bu bugların aylarca çözülmediği zamanlar oldu, itemları yanan, fazla parası çekilenler oldu, gerçek para verilip loot chest türevi rng bazlı bazı olaylarda ihtimalleri yasal olarak söylemesi gerekirken asla belirtilmedi, herhangi bir konuda support kısmına yazıldığında ya hep aynı düz ve yardımcı olmayan generic mesajlarla döndüler, ya da kaale bile almadılar. anlayacağınız bu niantic denen şirket adeta oyuncuların sabrını ölçtü yıllarca ve de kendisini düzeltmek için o kadar az çaba gösterdi ki. hatta bir site vardı number of days since niantic screwed up diye, şu an cort galiba da ana fikri veriyor.

    buna rağmen şu an odtü'de aktif olarak oynayan oyuncu kitlesi "hala oynayan var mı onu ya" diye düşünen insanları gerçekten şaşırtabilecek kadar kalabalık. bir whatsapp grubu var 130 kişi, ki bu söylediğim sadece odtü içi için olan. arada kütüphane veya fizik önünde ex raid oluyor, anlamsız bir şekilde kafaları telefona gömülü 15-20 kişilik bir grup görürseniz pokemon oynuyor olma ihtimalleri hayli yüksek.

    #104771 originofsymmetry | 4 yıl önce
     
  2. tümünü gör