kayıt

odtü kütüphanesi

  1. 57
    Havalandırması fazla gürültü yapsa da (özellikle A blok) ve ışıkları cızırdama potansiyeline sahip olsa da (en çok 1B de bu) okulun en güzel yerlerindendir.
    Tuvaletleri sınav dönemleri kalabalıktan dolayı kirli olabiliyor ama normal zamanlarda abartılacak bi pislik yok, sürekli temizleniyor zaten. 1. kat ve reference bölümünde oturanların da kullanması nedeniyle 2. kat tuvaletlerinde sıra beklemek zorunda kalırken 3. kat tuvaletlerini sıra beklemeden kullanabilir ve tuvalet kağıdı bile bulabilirsiniz.
    Kitap çeşitliliği fazladır ancak bulamadığınız kitaplar oluyor. Bu durumda kitap önerebilirsiniz. Kitaplarla ilgili can sıkıcı olan konu kayıp kitaplardır. Sistemde var görünürler ama kitaplıkta yokturlar. Aldığı kitabı doğru yere bırakmayan veya metalini söküp kitapları ödün(ç)alan arkadaşlar nedeniyle bu sorun oluşuyor. Yapmayınız.
    1A bölümü bilgisayarsız alandır, masalarında priz bulunmaz. Ama havalandırması fazla gürültülü.
    7/24 açık olduğu söylenen reserve bölümü sabahları 9’a doğru açılır.
    Otomatların yanındaki (girişte sağda) kırmızı koltuklar 2020 bahar dönemi itibariyle kayıplara karışmıştır. Zaten fazlaca yıpranmışlardı esasında.
    Son olarak “kütüphanede yiyişmeyin, hadi yiyiştiniz abartmayın.” “Evet yerler fazla ses çıkarıyor ama siz de (özellikle bot/çizme giyilen kış aylarında) yürümeyi abartmayın, yere vura vura ilerlemek zorunda değilsiniz.” “Sandalyeleri sessizce indirmek sor ama sürüklemek de biraz abartı değil mi?” “Yemek yemek vs. için dışarı çıkmak zorunda kalınabilir ama özellikle yoğun dönemlerde süreyi abartmayın, abartırsanız masamı almışlar diye hayıflanmayın (hiç yapmadım eşya indirmeyi ama iki taraf için de hoş bi durum olmadığı ortada).” diye birkaç kamu spotuyla entry yi bitiriyorum.

    edit: bi kamu spotu daha: "nefes alışverişten rahatsız olmak olarak anlamayın bunu ama gerçekten gürültülü nefes verenler var (sinirlenince yapılan tarzda), arkadaşlar biz bi şey yapmadık. istiyorsanız gidip birlikte döveriz yeter ki siz sakince nefes alın."

     
  2. tümünü gör