kayıt

insanların diniyle taşak geçmek

  1. 18
    bence bazen durumun absürtlüğünü göstermek için yapılması gerekendir. tabii maddi manevi mecburiyetiniz bulunmayan rahat bir ortamdaysanız.

    evde göt korkusundan münafık konumunda olduğum için dini konuları açmamaya çalışırım, ama bazen konuşmaya mecbur kalınca da bunu yapmamak için zor tutarım kendimi. mesela bir gün çılgın türksat kanallarından birinde (bkz: sat7) -ki benim karşılaştığım tek türkçe hristiyan kanalıdır- bir belgesel vardı çizgifilm şeklinde yaratılışla ilgili, ben de öyle denk gelmiş bakıyorum. işte islamiyettekinin son güncellemeyi almamış halini anlatıyor, yılan havvayı elmayı yemeye ikna ediyor tıs tıs konuşarak filan. o sırada abim geldi oturdu izlemeye başladı, hristiyanlıktaki versiyonu anlattığını görünce bi sinirlendi "türkiye burası ne alaka bu" gibi, sonra kaptırdı o da devam etti izlemeye. yılan konuşmaya başlayınca "ne saçma sapan şeylere inanıyorlar bu ne lan" deyince ben de "e bizde de aşağı yukarı aynı değil mi? o da saçma o zaman. bilimsel teorilere de uymuyor aslında" diye kısık sesle bitirdim cümleyi. "ne teorisi lan?" dedi. "ee, evrim işte fosiller filan" deyince de sanki hamileyim demişim gibi kızdı sinirlendi, "sen kendin mi inceledin fosilleri nerden biliyosun gerçek olduğunu?" deyip komplo teorilerine geçince "tamam sus yeter" diye ergen atarımı koydum ve cevap vermedim dediklerine. ağzıma etmeyeceklerini okul zamanı parasız kalmayacağımı bilsem müthiş dalga geçerdim ama sustum. sonuç: bağıra çağıra kuran okunan bir kanalı açıp kumandayı üstüme attı, "rahatsız eder bu şimdi seni derin filan kaşınır cık cık cık" diye söylenerek odasına gitti. adam resmen supernaturaldaki cin çıkarma tekniğini islamiyete uyarladı dakfsfkd.

    sözlüğü de anı defteri olarak kullanmaya başladım rahatsız olanlar güzel güzel entryler yazarlarsa ben de bu huyumdan vazgeçerim.... belki.
    #103441 dark matter | 8 yıl önce
     
  2. tümünü gör