kayıt

savaş

  1. 6
    batıda olan her olay, patlama sonucunda yaklaşıyorr!! denilendir. yalnız biz batıdakiler biraz körüz sanırım. savaş hep vardı, hele ki geçtiğimiz seneden beri doğuda yaşananlar, savaş değil de nedir? çoğunluğu faşist olan bir ülkeden o bölgenin kesip atılması gerektiğini düşünenlere bir şey diyemem, ama bazılarımız bu ülkeyi sadece yaşadığı yerden ibaret sanıyor. bana dokunmayan yılan bin yaşasın, benim şehrimde kötü bir şey yoksa, o zaman hiçbir şey yoktur.

    o yüzden insanlar bu kadar sarsılıyor. evlerinde oturan insanlar. halbuki doğuda binlerce sivil evlerinden oldu, öldü, yaralandı, oyuna getirildi, kurmaca hikayelerle terörist muamelesi gördü,yaşlı başlı halleriyle enkaz altında günlerce yaşadı, evlerini terkedip göç edenler oldu. her gün bir çatışma ve patlamayla uyandı. ve biz bunları biliyorduk, ama medya bize sadece çatışmada ölen korkusuz askerlerimizin cenazelerini göstererek duygu sömürüsü yaptı. biz de güzelce yedik, her zamanki gibi. her zaman medyanın verdiğini yeriz. çünkü düşünme kabiliyetimiz yok. bir örgütün sırf karışıklık olsun diye, terör olsun diye sivillerin evlerini başına yıktığı söylemini sorgulayamadık. bir sürü askerin duvarlardaki yazılamalarını, faşist laflarını, fotoğraflarını, gördük ama bir kulp bulduk. devlet asla sivil öldürmemiştir, eğer öldürmüşse o kişi teröristtir. gerekirse üstündeki başındaki kıyafeti değiştirip eline silah koyma pahasına da olsa o kişi teröristtir.

    her neyse. kısaca savaş zaten var. hele ki bu daha hiçbir şey değil. doğudan farkımız kalmayacak, hatta kaçma şansımız bile olmayacak. kendi pisliğimizde öleceğiz.

    #103071 feminist as fuck | 8 yıl önce
     
  2. tümünü gör