kayıt

10.000 days

  1. 1
    önsöz: 100.000. entry hayırlı olsun. sıradaki entry tüm sevip de kavuşamayanlara değil de tüm sevemeyenlere gelsin.


    tool'un lateralus'tan sonra 2006'da çıkan stüdyo albümü. albüm kapağı lateralus'ta olduğu gibi alex grey'e ait, hepsi de artwork lafının hakkını veren varyasyonları mevcut. albümün çıkışından sonra grup yamulmuyorsam 1.5 sene kadar süren bir turneye çıkmıştı.

    1. vicarious: herhalde albümün en bilindik şarkısı, guitar hero oyunlarından birinde bile var zira.
    2. jambi: shine on forever, shine on benevolent sun ile aklıma getirdiği karikatür.**
    3. wings for marie: efenim solist maynard'ın annesinin adı judith marie, şarkı da onun için yazılıyor. 10.000 days de devamı.
    4. 10.000 days: 10.000 günün olayı şu: judith marie, maynard daha çocukken** bitkisel hayata giriyor ve ölene kadar 10.000 gün yaşamına öyle devam ediyor.
    5. the pot: maynard'ın sesini ilk ve tek böyle duyuşum sanırım, denişik. genel tool kafasının da dışında.
    6. lipan conjuring: amerika'nın yerlisi olan apaçilerin bir duası aslında bu.
    7. lost keys: bir şarkıdan çok rosetta stoned'un girizgahı, bir doktor ile hemşirenin konuşmaları.
    8. rosetta stoned: atari kasetleri gibi 99999 in 1 şarkılardan biri, "...overwhelmed as one would be placed in my position, such a heavy burden now to be the one..."
    9: intension: sanki disposition, parabol, ve reflection'ın yanında olması gerekiyormuş gibi geliyor, aynı onlar gibi sabah akşam dinlenilesi yavaş bir şarkısı.
    10. right in two: albümün kanımca wings for marie ikilisinden sonra en iyi parçası. maymunlar, açgözlülük, çekememezlik ve daha fazlası sadece 49.99 TL!
    11. viginti tres: olay şimdi ciddileşti, şöyle ki bu yavaş, aslında öyle olmasa da en azından şu olayı öğrenene kadar benim için rastgele seslerden ibaret olan bu parçanın ucuna wings for marie ekleyince toplam uzunluk 10.000 days'inkine eşitleniyor. bu ikisini de bir arada oynatınca bir rivayete göre çok güzel oluyormuş. kısaca viginti tres 10.000 days'in başıyla senkronize, wings for marie de kalanıyla. bunlar garip şeyler işte, sinema. link: https://www.youtube.com/watch?v=ZoU6nbipjJA


    jambi'de bahsettiğim karikatür: http://i.imgur.com/1KwbJcn.jpg
    #100000 originofsymmetry | 8 yıl önce
     
  2. tümünü gör