kayıt

yılbaşını kutlamak

  1. 1
    tamamen gereksiz, batı özentisi bir aktivite. dinimizde en ufak bir yeri olmamasına karşın her yıl insanlar çok matah bir şeymiş gibi, toplanıyorlar, hindi yiyorlar, içki içip sözde yılbaşını kutluyorlar. sokaklardaki kutlamalarda ise türlü türlü ahlaksızlıklar, cinsel tacizler yaşanıyor. insanlar bu hiçbir şeyin günü için birbirine hediye alıp veriyor, yüzlerinde sahte tebessümlerle. aynı insanların büyük çoğunluğu, mübarek kutlu doğum haftasında geleceğimiz olan güzel çocuklarımız peygamber efendimize, yüce allah'a ilahiler okudu diye kıyamet kopuyor. orduyu alıyor bir telaş, elitistleri, laikçileri alıyor bir telaş. hani özgürdük biz dinimizi yaşamakta? ellerindeki medya sayesinde insanları bir nevi kandırıp, yılbaşı denilen günde kutlamalar yaptırıyorlar; sonra 5-6 çocuk ilahi okudu diye kıyamet koparılıyor. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
    #30334 kundi | 14 yıl önce
     
  2. 2
    esasında hindi olayı christmas denen hz. İsa'nın doğduğu güne tekabül eden günde yapılan bir şeydir hristiyanlar tarafından. ancak her şey gibi bunu da yanlış entegre etmişiz kültürümüze. yılbaşı kutlaması güzeldir tabi. hani yılbaşı olduğundan değil de en azından bir hükmü var insanları bir araya topluyor güzel sofralar kuruluyor eğleniliyor falan. saçma da bir yanı yok değil hani. bir yıl daha yaşlanmamızı kutluyoruz o ayrı.
    #30397 jackass | 14 yıl önce
     
  3. 3
    adı üstünde yıl başı kutlamasıdır. dinle alakası yoktur.

    (bkz: her boka dinimizde yeri yoktur diye dalan yazar)
    #30574 w4rdoom | 14 yıl önce
     
  4. 4
    ya arkadaş ben bir şeyi anlamıyorum. tamam hadi en büyük din bizim din olayı asırlardır var tüm dünyada ama. yılbaşı kutlanmasını eleştirmek nedir? diyelim ki hıristiyanlıkta İsa'nın doğum gününü temsil eden noeli kutluyoruz. kutlamayalım mı yani dinde böyle birşey mi var(İslam dini için söylüyorum):İsa peygamberin doğumu vesilesiyle kutlama yapmak yasaktır. haa batı özentiliği diyen arkadaşlar için söyleyelim : kutlu doğum haftası diye bir gelenek başlatma çabasına nasıl özentilik olarak bakamıyorsunuz henüz onu anlamış değilim.tamam ona da kötü niyetle bakmıyorum ama ,en büyük peygamber bizim peygamber kampanyasına ne gerek var?

    tanım: yılbaşını kutlamak, yeni yılın gelişinden dolayı coşkulanmak, sevinmek , kendine sevinç yaratmaktır. güzeldir, yaşamımızın renklerinden biridir.
    #30591 ingilizanahtari | 14 yıl önce
     
  5. 5
    batı özentiliği ile alakası yoktur. kullanılan miladi takvimde bir yıl 365 gündür ve 31 aralıkta son bulur. yeni yıl insanlar için yeni umutlar yeni olaylar demektir, bu nedenle kutlanmasında bir sakınca görmüyorum. ancak şöyle birşey var ki "bugün yıl başıdır, bugün harcamayacan da ne zaman harcayacan o paraları güzel kardeşim" diyen reklamlara kanıp, üç kuruşluk şeylere avuçla para vererek hediyeler alınması saçmalıktır.
    #30592 chronzon | 14 yıl önce
     
  6. 6
    (bkz: eğlenmek için bahane aramak, bulmuş olmak, tadını çıkarmak )
    #30598 lala | 14 yıl önce
     
  7. 7
    bu evrende bir insan nedir ki, lafı bile edilmeyecek mikroskobik bir organizma, hepimiz küçücük varlıklarız şu dünyada ama biz bile 365 günde bir çok matahmışız da dünyaya gelişimiz çok mühim bir olaymış gibi doğumgünümüzü kutluyoruz değil mi? sevdiklerimiz bizi arıyor hediyeler şımartmalar. Şimdi küçücük insanın buna hakkı var da koskoca dünyanıın mı yok yani. dünyanın doğumgünü işte. dini bir olgu yok. İsa'nın tahmini doğumgünü (noel/xmas) de 25 aralık ayrıca. yani yılbaşı eşit değildir noel/xmas. ha noeli kutlamak isteyen de kutlar o da ayrı.
    #30685 pumpkin queen | 14 yıl önce