kayıt

mühendislik okuyan insanın kendini dünyanın en zor bölümünde okuyor sanması

  1. 1
    tuhaftır ama yurdum üniversitelerinde bolca bulunur bu arkadaşlardan. ne hikmetse mühendislik dünyanın en zor işi, okunacak en zor bölümü olarak tanımlanır. haydi arkadaşlar hepimiz mühendis olalım, sonra halaya duralım.
    #20453 varuna | 15 yıl önce
     
  2. 2
    işletme, eğitim ve fen-edebiyat fakültelerinde okuyanların bölümlerinin zor olduğunu iddia etmesinden daha acı olmayan durum.

    tıp okuyanlar, söz meclisten dışarı !
    #20460 marvellous | 15 yıl önce
     
  3. 3
    çok acı bir durumdur. halbuki işletme fakültesinde karı kızla gününü gün eden adam derslerde ne kadar zorlanıyor şu mühendis adayları bir anlasa...
    #20461 swedish hearts | 15 yıl önce
     
  4. 4
    henüz mimarlıkta okuyan bir insan görmemiştir
    #20508 iliganian | 15 yıl önce
     
  5. 5
    muhtemelen her hafta iki labı, iki projesi ve iki ödevi olan ögrencidir, haklıdır. bu lablar ve projelerde genelde derste yalnızca adı gecmiş konular yer alır, ögrenci kendisi birseyler ögrenmek ve eklemek zorundadır. "lan register ne olm", "ya hacı iyi de biz derste graphics görmedik ki" diyalogları oldukca fazla gecer. okudugunu anlamanın yeterli olmadıgı, üzerine kendisinden birşeyler eklemesi gerektigi bir bölümde okumaktadır, dünyanın en zor bölümü olarak nitelendirmesi de yerindedir.
    #20564 fingolfin | 15 yıl önce
     
  6. 6
    haklı bir düşüncedir. aynı fikre sosyolojide okuyan bir insan kapılsa o da haklıdır. çünkü herkese kendi okuduğu bölüm zordur. bana sorarsanız odtü fizik dünyanın en zor bölümüdür. neden? çünkü her hafta yapılan fizik labları, sınavlarda sorulan çılgın sorular sizlerin değil benim götümden kan almıştır. aynı örnekleri her bölüm için türetebiliriz.
    #20570 chronzon | 15 yıl önce
     
  7. 7
    genelde odtÜ öğrencileri arasında bu muhabbet döner...bunun da tek nedeni başka bölümlerde okuyan öğrencilere hava atmak...
    #20632 provendream | 15 yıl önce
     
  8. 8
    eşit ağırlık ve sözel bölümlerinin aslında herkes tarafından başarılabilecek olan, özel bir ilgi ve yetenek gerektirmeyen ama sayısal bölümlerinse farklı bir deha, bir yetenek ve müthiş bir çalışma ile başarılabilecek bölümler olarak algılanıyor olmasının bir yansımasıdır. halbuse tamamen kimin beyninin nasıl çalıştığıyla alakalıdır.
    #39620 lilith | 14 yıl önce
     
  9. 9
    sayfalarca ingilizce makale yazan bir siyaset bilimi-kamu yönetimi veya uluslararası ilişkiler öğrencisinin yanında çok az ingilizce gerektiren sayısal dersler gören mühendislik öğrencilerinin bölümü ne kadar zor olabilir tartışılır doğrusu..
    ama iki öğrenciyi yer değiştir ikisi de kapaklanır kalır..
    senin dersin sana benim dersim bana zor..diğer bölümleri görmeden mühendislik bölümleri çok zor demek de pek akıl işi değil...
    #39634 kamikaze | 14 yıl önce
     
  10. 10
    "her bölümün kendine özgü zorluğu vardır tabi güzel kardeşim.[(bkz: leküm diniküm veliyye din)] ama matematik,fizik alanında kendine güvenen elektroniğe o kadar da zor demeyecektir, efendim derede balıklarla yüzmüş çocukcağız su ürünlerine zor demeyecektir..."
    la bi bırak. zorsa zor işte. sıkıyosa gel senin intro c alıp kafayı yediğin ,elektronikçinin zorla fizik ödev çözümü programı yazabildiği low level dilde işletim sistemi yaz. öyle elle tutulan bişey değildir, düşüneyim derken gtü başı dağıtırsın. garantidir. öyle boş zamanlarında devrimde içip alem yapmaya benzemez
    #42275 svchostexe | 14 yıl önce
     
  11. 11
    tıp okuyan arkadaşlar hariç * evet kesinlikle en zor bölümler mühendisliktir. özellikle elektrik elektronik mühendisliği,bilgisayar mühendisliği ve makina mühendisliğidir. endüstri mühendisliği bunlara nazaran kolay sayılabilir.* ha bunu kafama göre mi söylüyorum tabi ki hayır. nedenlerini sıralayalım.

    - odtü kampüsünde gezen çiftlerin* genelde işletme , sosyoloji , kimya gibi bölümlerde okuyor olması.
    - mühendislik dışında bölümlerde okuyan kişilerin yarın sınavım var diyerek gezmesi ve hala çalışmaya başlamamış olması *
    - sadece biraz uğraşmaları gereken işleri yaptıktan sonra bile atomu parçalamışcasına sevinmeleri **
    - yada bir iktisat öğrencisine linear algebra dersinin çok zor gelmesi *

    bu liste boyle uzar gider , geriye kalan tek şey ise mühendislerin sınava 3-4 gün ağır koşullarda çalıstığı halde gelen notun bb yi geçmemesidir.
    #42276 nevergiveup | 14 yıl önce
     
  12. 12
    (bkz: mühendis vs tıp doktoru)
    #42280 salt okunur | 14 yıl önce
     
  13. 13
    derslere anlam veremeyen ve temeli ne yazık ki sağlam olmayan kişilerin sığındıkları bir limandır.bir süre sonra olaylara anlamlar yüklemeye başlanır ve notlar yükselir ve genede bunu söyleyerek sözelcilerden daha yüksekte bulunma çabası içerisine girişilinir.fakat genel olarak bunu yapanların asıl amacı sözelle sayısalı aynı katogoriye koyup, arasında en iyiyi seçme yarışlarından doğan ego tatmidir...
    #58321 kendikendine | 12 yıl önce
     
  14. 14
    mühendislik okuyamayan kişini okuyanları kıskandığı için ortaya attığı beyan.diğerlerini bilmem de bi makina mühendisliği bi elektrik elektronik mühendisliği gerçekten zordur sayısal zekanın dibine vurmanız gerekir.
    #58323 faik | 12 yıl önce
     
  15. 15
    calculus derslerini 5 seferde ancak geçebilen(muhtemelen içinde c içeren bir notla) işletme, iktisat, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi vb bölümlerde okuyan gereksiz öğrencilerin mantıksız bulduğu söz.


    #58757 transistor | 12 yıl önce