2
reha muhtarın anlamadıgı cerrahi operasyondur
reha muhtar kurtaj yaptırmıs harika avcıya sorar:
"peki sımdı bebek nerde?"
3
birinin yaşama hakkını elden almak söylemleriyle karşı çıkılırken gözardı edilen bir nokta vardır ki bir çocuğa geleceksiz bir yaşam sunmak. hele aile planlamasının çok da şahane bir bilinçlendirmeyle anlatılmadığı bizimki gibi ülkelerde belki de son çaredir. evet kötüdür, üzücüdür ama şu da bir gerçektir ki bir bebeği doğurmak ona yaşama hakkı vermek de değildir. duygusal olarak karşı çıkılırken şartları da gözönünde bulundurmak ve gerçekçi düşünmek gerekir.
#16753 geist |
15 yıl önce
5
türkiye'de hamileliğin ilk 10 haftalık diliminde yasal olan ve sadece annenin kararıyla değil babanın da izniyle yapılabilen eylemdir.koyu katolik ülkelerde yasal olmadığı için bazı feminist gruplar tarafından sıkça eylem yapılır bu konuda.kişisel olarak baktığımda,eğer annenin veya bebeğin sağlığını tehdit eden bir durum yoksa ve aile bakabilecek durumdaysa pek yapılmaması gerekir.yani istenmiyorsa iş o raddeye gelmeden düşünmek lazım bu tip durumlarda.günümüzde sıradanlaşmış bir operasyon olmakla birlikte;kadın vücudunda kalıcı hasarlar da bırakabilir.büyük konuşmak doğru olmaz belki ama kesinlikle cesaret edebileceğim bir şey değildir,bütün bunların yanında.
14
insanların konuşması gereken bir konudur. insanların konuşması, farkına varması gereken bir diğer konu ise bir ülkede başbakanın, sağlık bakanının, bireylerin adına kararlar vermeye, onların yaşamını yönetmeye teşebbüs edecek kadar hadsizleşmesidir.
6
kürtaj veya daha doğru tabiriyle "küretaj" genel anlamda rahim içindeki gebeliğin boşaltılması demektir.
kürtaj yalnızca gebeliği sonlandırmak için kullanılan bir yöntem değildir. düşük yapan kişilerde rahim içinde eğer gebeliğe ait parçalar kaldıysa bunları temizlemek için, tanı koymak için, tedavi için de yapılabilir.
küretaj aslında bir anlamda rahim içinin temizlenmesidir. Örneğin gebe olmayıp uzun süreli ve fazla adet gören kadınlara da küretaj gerekebilir. buradaki yapılan işlemin adı tanısal amaçlı dır. yapılan küretaj sonrası kanama kesilir ve alınan rahim içi dokusu patolojiye gönderilerek kanamanın nedeni araştırılır. bu şekilde veya nadiren rahim içerisindeki küçük polip benzeri oluşumların alınması amacıyla küratal tedavi amacıyla da yapılabilir.
gebelik tahliyesi amacıyla yapılan kürtajlarda yasal sınır ülkemiz için "son adet tarihinden itibaren 10 hafta"dır. son adet tarihi son adetin ilk günüdür. gebelik bu gebelik haftasının daha üstünde ise eşlerin rızası olsa bile resmi kurumlarda küretaj yapılamaz. kişi evli ise eşinin de onayı gerekirken, evli değil ise ve 18 yaşını doldurmuş ise kendi isteği ve rızası yeterlidir. yaşı 18’den küçük bayanlarda ise velinin onayı gereklidir.
gebeliğin anne veya bebek için tıbben sakıncalı olması durumunda ise (bebeğin sakatlığı ya da annenin gebeliği kaldıramayacak kadar hasta olması durumlarında) 10 haftadan daha büyük gebelikler de sonlandırılabilir. böyle bir durumda birden fazla uzman doktorun kurul kararı vermesi gereklidir.
7
dinimizce günah olan, cinayet. ama bu çivisi çıkmış, yozlaşmış, herkesin şeytana uyduğu, gayrimeşru çocuk kaynayan devirde sıkça başvurulan yöntem. allah'ın verdiği canı bir tek o alabilir.
#30454 kundi |
14 yıl önce