1
bir insanın veya hayvanın yaşamını,farklı yollar uygulayarak sonlandırmaktır.pasif ve aktif ötenazi olarak ikiye ayrılır.pasif ötenazi pek çok ülkede yasal olmasına rağmen;aktif ötenazi-yani doktor destekli-türkiye dahil birçok ülkede yasaktır.
2
yasaklanması; olması gerekendir. çünkü; bitkisel hayatta olduğu halde 50 yıl sonra bile iyileşen insanlar görülmüştür.
3
iyileşmeyeceği kesin olan hastalar için gerekli belgeler hazır edildiği ve aile izni alındığı yahut hastanın hasta olmadan önce vasiyetname şeklinde yazmış olduğu belgesi/ricası bulunması dahilinde bile uygulanmaması özgürlüğe aykırıdır, bazılarına göre yasallaştırılmalıdır...
#13711 isinylmz |
15 yıl önce
4
kesinlikle serbest bırakılması gerekir. öncelikle yaşama hakkı diye bişey varmış ve ona aykırıymış. nedir abicim bu yaşama hakkı? tamamen kendi isteklerin ve seçimlerin dışında birileri tarafından dünyaya getirilip sonra yaşamak zorunda bırakılman mı? afedersiniz ama sikerim öle hakkı. hasta oldun ve hayvan gibi acı çekiyorsun. kıvranıyorsun resmen. ölmek için yalvarıyorsun. çığlık atıyorsun ama sana yardım etmiyorlar. rezaletin daniskası!!! yaşama hakkının acilen değiştirilip "insanın yaşama veya yaşamama arasındaki seçimi kendi özgür iradesiyle belirleyebilme hakkı" olmalı. bir de bitkisel hayatla beyin ölümünün gerçekleşmesini karıştıranlar oluyor. bitkisel hayattaki birinin geri dönme şansı vardır. bu bir kaç gün sonra da olabilir bir kaç yıl sonra da... fakat beyin ölümü gerçekleşmiş hasta asla geri dönemez. hemen organları bağışlanmalı ve öldürülmelidir. zaten hiçbirşey yapılmazsa bir kaç güne kadar kendi kendine ölecektir. insanların bunu acilen öğrenmesi lazım. beyin ölümü gerçekleşen bir yakınının organlarının bağışlanmasına bile izin vermiyor insanlar daha ölmedi belki iyileşir diyerek. bu yüzden belki hayatı kurtulacak bir sürü insan ölüyor bu cahil dallama yüzünden. her neyse sonuç olarak asıl özgürlük ötenazinin serbest bırakılması ve yasal olmasıdır. benim yorumlamam bu kadar.
#28888 galaxi90 |
14 yıl önce
5
"doktorluk, hastanın daha uzun yaşamasını sağlamak mıdır, daha kaliteli yaşamasını sağlamak mıdır?" sorusu da her zaman tartışılır ki, bir yerde ötenazi bununla alakalı bir sorundur...
6
(bkz: içimdeki deniz)
#28925 lilith |
14 yıl önce
7
yapmayın etmeyin dedirten faaliyettir. kesinlikle serbest bırakılmasına karşıyım. bir umut..
#28926 lala |
14 yıl önce
8
hazırlığın ikinci döneminde raise the issues ile hayatıma girmiş, 5 hafta da hayatımda kalmış, artık kim ölürsen ölsün deme noktasına getirmiş konu.
9
yetmez ama evet * *
10
kesinlikle bir haktır ve hak olan şey yasaklanamaz. kişi kendi isteğiyle ölmeyi seçebilir, tıpkı yaşamayı seçtiği gibi.
11
kesinlikle bir haktır ve hak olan şey yasaklanamaz. kişi kendi isteğiyle ölmeyi seçebilir, tıpkı yaşamayı seçtiği gibi. asıl anlamadığım yaşama hakkını tanıdığın kişiye neden istediği gibi giyinme hakkkının tanınmamasıdır.
hep bu ikisi geliyor aklıma hak hukuk duyunca: ötenazi, türban.
12
her ülkenin hukuk sisteminde farklı şekilde yer alan olaydır.
fransa, arjantin, brezilya, bulgaristan, yugoslavya, İsveç, rusya, macaristan gibi devletler kasten adam Öldürme suçu olarak sayarken,
a.b.d*, hollanda ve belçika da şuç sayılmamaktadır.
İtalya, yunanistan, finlandiya, norveç, almanya, polonya gibi devletler ise ötenaziyi ayrı suç* kabul olarak ediyorlar.
(bkz: hukukcu.com/bilimsel/kitaplar/otenazi.htm)
#44173 rphalange |
13 yıl önce
13
argumentation paragraphlarının olmazsa olmaz konusudur. halbuki ne var bırakın ölmek isteyen ölsün di mi. tabi bunu yazamazsın derste-sınavda.
14
liberal bi adam olarak desteklediğim, müslüman bi adam olarak karşı çıktığım eylem.
(bkz: buyrun cenaze namazına)
15
(bkz: 13 )
#44214 ecemetery |
13 yıl önce