21
insanın kendini bulmasıdır.inanmayanlara açıklanması zordur.dünyanın en zeki insanları inanırken, inanmayanların hala kendilerini aydınlanmış zannettiği ironik bir değerdir.
25
inanmayanların kendilerini zincirlerden kurtardığını iddaa etmesi ancak hayatlarının ahlaksızlık ve iğrençlik batağına batması ; bunun sonucunda sürekli mutsuz olmaları ama buna rağmen gerçekleri bir türlü görmeyip inananlara şiddetini sürekli arttırarak saldırmaları ise trajiktir.
28
uğruna dünyadaki en büyük savaşların, hatta tüm büyük savaşların yapıldığı hede... aslında insanın kendini ölümden sonra bir hayat olduğuna inandırmak, ve kaçınılmaz olan ölümü kolaylaştırmak amacıyla dünyadaki en büyük devrimcilerin* önderliğinde hayatlarını daha güzelleştirmek amacıyla peşinden yürüdükleri ideolojidir... çok masumdur, ama herzaman çok çarpıtılmıştır. asıl, pislik insanların elinde olduğunda inananları bok çukuruna sürükler. inanan kendine inanmayan kendine, sonuçta inanmayan da kendi düşüncesinin peşinden koşar bir imamın ya da papazın yaptığı gibi... onların hayatını iğrenç ahlaksız ve pis olarak nitelendirmek gururuna yedirememekten başka bir şey değildir ve trajikomiktir!* big bang'e inanan adama "allahsız kitapsız pezevenk" diyen adam mı imanlı oluyor şimdi? kandırmayın kimseyi... kim nereye saldırıyor biraz daha düşünmek gerek...
42
sıradan insanlar için gerçek zeki insanlar için yalan iktidarlar için kullanışlıdır.
#51963 troia |
12 yıl önce
26
birine mensup olmayanların ahlaksızlık ve iğrençlik batağına battığı sanılan "gerçek"miş. bütün baskı mekanizmaları inanmayanlar üzerine kurulmuş olsa da, inananların sürekli, inanmayanların saldırısına uğradıklarını iddia etmeleri ise trajikomiktir.
29
kendilerini "inanmayanlar" olarak adlandıran insanlarda inanmamaya inandıkları için herkes bir dine mensuptur. kimininki islam olur, kimi hristiyanlığı seçer, kiminin dini de dinsizliktir. din vardır, var olacaktır, sonsuza kadar...
19
toplumsallaştırıldığı sürece insanları koyunlaştırmaya devam edicek kavramdır. din özneldir, kimse de kimseninkine karışmamalıdır. inançlı olan herkesin tanrısı da, ibadet biçimi de kendine özgüdür ve bu yüzden olayı "biz"leştirmek ve "siz"leri dışlamak insanlığın en büyük hatalarındandır. inançsız bi insan, inançlı bi insan kadar iyi olabilir ve inançlı bir insan da inançsız bir insan kadar okuyor/düşünüyor/tartışıyor olabilir ayrıca. olay hangi şekilde kendini daha mutlu hissettiğinle alakalıdır.
din, bir önyargı sebebi olmamalıdır.
#3397 alice |
15 yıl önce
24
inanan için de inanmayan için de hayata karşı bir duruştur. asıl vakit kaybı iki tarafında birbirlerinin düşüncesine (ki soyut bir kavram bak) yanlış deyip bok atmasıdır.
#3531 vertigo |
15 yıl önce
8
durkheim'a göre kıymetsiz bir fantezi ve illüzyon. (bkz: "nasıl olur da kıymetsiz bir fantezi, bir illüzyon insan bilincini bu denli kontrol edebilir?")
27
inananların inanmayanları, inanmayanların inananları aptal atfettiği, ve sürekli birbirini ikna etmeye çalıştıkları acayip bir kavramdır. bu denklemdeki 2 gruptan en az biri hoşgörü kavramını hayata duruşu bakımından benimsemiş olmalıdır diye düşünüyorsun, ama yok. savunmasını yapmak zorunda kalmak bile sinir bozucu.
ateist babamın ortaokulda "baba allah var mıdır ki acaba?" diye sorduğumda, "kızım sen gerizekalı mısın?" diye cevap vermesi üzerine din üzerine düşüncelerimi savunmayı ya da tartışmayı reddettim. sonuç olarak inananı da inanmayanı da bağnaz olmadığı sürece bağrıma basarım.
#10684 gzmaknc |
15 yıl önce
12
insanlığın geliştirdiği gelmiş geçmiş en iyi manipulasyon aracı.
3
bilgisayar veya internetten daha çok huzur veren olgu.
9
odtüce'de karşılığı "dogma" olan sözcük.
#284 ahuramazda |
15 yıl önce
13
türkiyede tartışılmaması gereken bir konudur kimse kimseyi anlamaz çünkü.. anlatmaya çalıştığında ise ya yobaz yaftası yersin ya da kafir ama ortası yoktur
1
zamninda elektrik bilgisayar internet hatta televizyon olmayan insanin uykusuz gecelerini bos gecirmemek adina uydurdugu bir hede yada hodo ya da her ikisi birden olabilir