kayıt

lucy

  1. 1
    başrollerinde scarlett johansson ve morgan freeman'ın görev aldığı, bilim kurgu ve aksiyon filmi. filmin afişinde yer aldığı haliyle anlatmaya çalıştıkları şey: " normal bir insan beyninin %10'unu kullanabilir. o, bugün %100'ünü kullanacak." yani yüzde yüzünü kullandığında neler olacak, görelim bakalım demişler.
    öncelikle filmin çıkış noktasının bir düzmece olduğunu şiddetle savunan bilim sayfalarına değinelim. beynimizin yüzde bilmem kaçını kullanıyoruz şeklinde, aramızda en araştırma yapmamış olandan en zekisine kadar gerçek olduğu düşünülen bir bilgi kirliliği var. bilimsel araştırma yapmamış olsam da, okuduklarımın ve bilgi edindiğim sayfanın, referansların doğruluğuna güvenmeyi seçtim.

    -- spoiler --


    özetle spoiler arası bir şey olmuş, karar veremedim. ben bu filmi izlemem zaten hacı diyenler okuyabilir bence. filme kısaca bakacak olursak da: bir kadın -lucy- tekinsiz bir arkadaşı yüzünden uyuşturucu mafyasının eline düşüyor. kadına ve beraberindeki 3 adama farklı noktalara ulaştırmaları için birer paket cph4 adını verdikleri "toz"u yerleştiriyorlar.* sonra kadının paket yırtılıp vücuda yayılmaya başlıyor ve çok güçlü olan bu kimyasal kadının sinirsel tüm fonksiyonlarını uyarıyor, taa derinlerdeki zilyon tane sinir hücreleri birbirine bağlanıyor, elektriksel bir etki yaratıyor.* derken kadın süper kadına dönüşme aşamasına başlamış oluyor. maddeyi kontrol etmeye başlıyor, basit elektronik aletleri yönlendirmeye başlıyor, insanlar önünde hareket edemiyor, istediğini tavana kaldırıyor vs. sonrasında beyinin kullanımıyla ilgili araştırma yapan prof.a gidiyor -norman- o ve fakülteden arkadaşları 4 torba cph4'u kadına damardan verince olanlar oluyor. yüzde 50-60-70 diye birkaç dakikada onar onar beyin kullanma kapasitesi artıyor. bu arada zamanda yolculuk yapmaya başlayıp tee dinozorlara kadar ulaşıyor. yüzde 99 olunca karşısına muhtemelen insan-maymun ara formu bir canlı çıkıyor. aynı michelangelonun tablosunda olduğu gibi elini ona uzatıyor. parmakları değende kadın da yüzde yüze ulaşıp hoop yok oluyor. peki noldu şimdi? kadın evren mi oldu, karanlık madde mi oldu? her şey mi oldu, yoksa hiçbir şey mi? filmde bu sorunun cevabını da vermişler. en son kadın gidince "where is she?" sorusuna en yakındaki telefona gönderdiği bir kısa mesajla " I'm everywhere" cevabını yapıştırıyor. bu durumda beyin kapasitesini maximumda kullanan kadın bir çeşit tanrı, evren ya da tao oluyor.


    -- spoiler --


    filmi bir buçuk saate sıkıştırmışlar ve bu yüzden en sondaki yüzdelik geçişler çok hızlı olmuş. neler olduğunu anlamadan kadın patır patır beyin kapasitesini büyütüyor. oyunculukla pek bir sıkıntım yok ama senaryo bir boka benzemiyor bence. bilim kurgu sonuçta ama ne bilim kurgular biliyoruz, sallamasyon gitmiş. şu örneği vermeden geçemeyeceğim: beyninin yüzde 20'sini kullanan kadına vücudundaki kurşunu eliyle çıkarabilme gücü nasıl geliyor lucy aşkına. bari beyin gücüyle o kurşunu ordan fırlatıp çıkartabilseymiş daha efsane olurmuş * diyeceğim o ki, sana puanım 5 kanka.
    #91037 dreamer | 10 yıl önce
     
  2. 2
    insan-ı kamil olgusunu işleyen luc besson filmi. elin Fransızı farketmeden tasavvufa dalmış, sadece ulaşma biçimi bizimki gibi gönülle değil kimya ile.
    #91042 gitbasimdanaysel | 10 yıl önce