kayıt

devam zorunlulugu

  1. 1
    kuyruk acım var diye söylemiyorum, bence üniversitede olmaması gerekiyor. bırakın isteyen gelsin istemeyen gelmesin, zaten gelmeyen kişi kendi de çalışmıyor veya konuya vakıf değil ise kalacaktır. derse gelmeyip çalışıyor, hazırlanıyor ise de geçmek hakkıdır bence*.

    %70 devam zorunluluğu olan dersler; devamsızlık olmasa da derse gelecek olanların çoğu geliyor, gelmeyecek olanların da çoğu bir şekilde arkadaşına imza attırıyor. ama yok efendim, biz koskoca profesörleriz, başçavuşun eşeği mi osuruyor burada? sike sike geleceksiniz bu derse, bu sınıfı dolu göreceğim düşüncesiyle devam zorunluluğu getirildiğini sanıyorum. aslında kısmen haklı buluyorum, mesela hocaların kafasına göre gelmeme hakkı yok, olsa da yüzde otuzuna gelmeyecek kadar bahane bulamazlar. ama yine de bizi yakmayın bari, ya da yüzde elli falan deyin şuna, daha makul.

    mesela eng102'de de devamsızlık hakkı 12 saat, yani 3 hafta ingilizce derslerine girmesek kalıyoruz. bu dönemi kabaca 15 hafta sayarsak 80% katılım zorunlu. allahtan bu ders diğerlerine kıyasla daha rahat geçiyor, o yüzden herhalde buna çok takılmadım ama bu da fazla.

    rastgele yoklama alınan dersler için hiçbir şey demiyorum.

    hll spr dvm! böyle böyle okuyacağım varsa da kaçıyor gidiyor. diyordum şu derste yoklama alınırsa bir daha devamsızlık hakkım kalmıyor, diğer tüm derslere giderim az bir şey öğrenirim belki, ortalama bir notla da geçerim kurtulurum. baaaam!! iki yoklama üst üste.

    okumazsan okuma bize ne derseniz de diyebileceğim hiçbir şey yok. bu yazıyı da bir anlık sinirle yazdığımı düşünmeyin lütfen, şu okula geldiğimden beri devam zorunluluğu hakkında düşünüyorum ve fikirlerim bunlar. sadece yazmak için gereken aktivasyon enerjisi az önce geldi*.
    #81267 originofsymmetry | 11 yıl önce
     
  2. 2
    ben de devam zorunluluğunun olmamasını savunanlardanım ama zorunluluğun profesörlerin 'başçavuşun eşeği mi osuruyor burada' dediği için geldiğini düşünmüyorum. bence argüman, sınavların da bir öğrenme aracı olması ve ancak derslerle bir bütün teşkil etmesi. ayrıca bir sınavla her şeyi sınamak mümkün değil, derse geldiğinde sınavda sorulmayan pek çok şeyi öğrenebilirsin. zaten bu yüzden hoca var, yoksa bütün üniversiteler açıköğretim de olabilirdi. fakat bütün bu argümanların geçerli olması için ön koşul, adamın derse isteyerek gelmesi zira zorla gelirse pek bir şey öğrenemez. bu da devam zorunluluğunu gereksiz kılıyor bence.
    ayrıca, hayatımda rastgele yoklama kadar saçma bir şey duymadım.
    #81279 gitbasimdanaysel | 11 yıl önce
     
  3. 3
    genelde gereksiz derslerde olur*, girmeniz şart olan önemli derslerde ise hocalar zaten gelmek zorunda olduğunuzu bildikleri için uğraşmazlar.
    #103739 dark matter | 8 yıl önce