kayıt

odtü fizik

  1. 2
    amfileri ve amfilerine gelen etkinlikleri ile de ünlüdür, okula geldiğim ilk hafta sonu jazz tarihi 104 dersi vardı sanırım, oldukça etkilenmiştim. ayrıca binanın kasvetli mimarisi odtunun ne kadar eski bir okul olduğunu hatırlatır bana
    #11525 isinylmz | 14 yıl önce
     
  2. 3
    yüksek puanla girildiği kesin olan bölüm. ayrıca okuması bir çok üniversiteye göre daha da zor. bu bir gerçek. asıl merak ettiğim bitirince ne olduğu ?

    lisedeyken fizik öğretmenim odtÜ mezunuydu. kimya öğretmenim ise fırat üniversitesi mezunu. bence o puanla odtÜ ye girene kadar daha düşük seviyeli bir üniversitede daha iyi bir bölüm okuyabilirsiniz. Önemli olan kendini geliştirmek değil mi ? ayrıca devlet kurumuna girmek için kpss yi geçmen gerekiyor ki devlet kurumlarında siirtte okuyan da ankarada okuyanda aynı işi yapıyor*
    #11538 jonathanlivingston | 14 yıl önce
     
  3. 4
    odtü fizik bölümü,bilim adamı yetiştirir,yani ben bu bölümü bitireyim de gideyim lisede öğretmen olayım değildir.
    ayrıca bitirince ne olacağı düşüncesi çok basit bir yaklaşımdır diye düşünüyorum
    #11669 metuphysics | 14 yıl önce
     
  4. 7
    düşük puanla girildiği kesin olan bölüm.şaşırtıcı biçimde sınavda neredeyse hiç fizik yapmadan bu bölüme girebilirsiniz.yine şaşırtıcı biçimde öğrencilerin çoğu da böyle girer zaten.sonra vay efendim kafayı yemeden nasıl bitermiş,yok on yıldır bitiren yokmuş.bitirince ne olacağızmış.bu kafayla zaten sizden bi bok olmaz efendiler.hiç uğraşmayınız.az sayıda da olsa kendini bilen öğrencilerini tenzih eder,saygıyla selamlarım.
    #48068 gauss | 12 yıl önce
     
  5. 9
    Yıl 2008, aylardan eylül falan. Öss puanları çoktan açıklanmıştı puanımda ( sayısal 2 ) 322 yada 325 gibi bir şeydi. O puanla tutacak yerler içinde odtü maden mühendisliği, odtü jeoloji mühendisliği ve son olarak şu kahrolası ODTÜ fizik bölümüydü. Tabi o zamanlar bilmiyordum puanımın jeoloji Mühendisliğine yettiğini hazırlık okurken öğrenmiştim. Neyse hem salaklığım hemde yanlış yönlendirilmem sonucunda ilk 3 tercihime uçuk yerler yazmış, ( hatırlamıyorum nereleri yazdığımı ) 4 . Tercihimdede bu lanet olasıca fizik bölümünü yazmıştım. Nihayetindede girmiştim bu bölüme. Hep bir katkısı olmasını bekledim bu bölümün, ama hiçbir katkısı olmadığı gibi zarar verdi bu bölüm bana. Keşke o ilk 3 tercihime odtü jeoloji mühendisliği vede maden mühendisliğini yazsaymışım. Hem hiç yoktan mezun olduğum zaman ne iş yapacağım az çok belli olacak, hem derslerim bu kadar çok sıkıntı vermeyecek, hem kıt notlu, zevzek, egosu kendisinden 3 adım önde giden zırtapoz hoca bozuntularından çekmeyecek, hemde 4 senede bitmesi gereken bölüm 6-7 seneye sarkmayacaktı. Kısacası hem ortalamam daha iyi olacak ,hem iş olanağı şu lanet bölümden kat kat yüksek bir bölümü okuyacak, hemde okulu zamanında bitirebilecektim.
    Diyeceksiniz ki şimdi bunu yazan kişi kesin odtü olsunda ne olursa olsun yeaa diyerek geldi bu bölüme diye.
    Hayır ben lisedeyken en sevdiğim dersler fizik ve matematikti
    ayrıca öss sınavında fizik 1 full fizik 2 de bir yanlışım ya vardı yada full idi. Selamlar
     
  6. 1
    bölümüm,genel olarak kantini ve çimleriyle ünlüdür.
    #11524 metuphysics | 14 yıl önce