1
ilkokul yıllarında yaşanıp nice koç yiğidin heba olmasına sebebiyet vermiş bakıştır. bir sonraki kurbanını kaçamak gözlerde arayan öğretmenin bakışlarından sıyrılıp bir sonraki bakış döngüsüne girebilmek her yiğidin harcı değildir. bu bakışların bir dakika sonrasında meydana getireceği ağır rezil olma duygusunu önleyebilmek için en sıkça başvurulan yöntem blöf yapmaktır. tahtaya çıkmaya istekli olma imajı vermekten ibaret olan bu yöntem çoğunlukla havaya kaldırılan işaret parmağının basit harmonik hareket yapması ve bakışların öğretmenin gözbebeklerine sabitlenmesi yoluyla icra edilir. isteklilik ve blöf arasındaki ince çizgiyi denk getiremeyip tahtaya çıkmak suretiyle bu yöntemin bazı bugları olduğu gerçeğini kanıtlayan insanlardan başkası bu entry'nin değerini anlayamaz.
2
gergin bir bekleyişe sebep olur. konuyu çalışmayan, bilmeyenler şurada dursun, sınıfın ineklerinde bile o an için garip bir stres oluşur. zira tahtaya çıkmak sadece bildiklerini(ya da bilemediklerini) gösterip gösterememe meselesi değil, topluluk önüne çıkıp sorulan sorulara cevap vermeye çalışmaktır.
ilkokul öğrencileri için zor bir andır.
#75086 stfu |
11 yıl önce
3
sürekli öğretmenin gözlerinin içine bakıp parmak kaldırmak gibi bir yöntemle hiç kaldırılmamayı başarabilirsiniz ama hiç kimse bilmiyorsa bir siz varsanız biliyor gibi gözüken o zaman yandı gülüm keten helva.
#75107 starbuck |
11 yıl önce