kayıt

gezi parki icin eylem yapanlar reyhanlidaki saldiridan sonra neredeydi

  1. 7
    sabırlarının taşmasını beklemekteydiler. taştı.
    #73627 bussurubussuru | 11 yıl önce
     
  2. 6
    gezi parkı eylemi esasında milletin tüm kinini haklı öfkesini kustuğu eylemdir. reyhanlıdan sonra olması daha güzel olurdu belki ama kısmet. onun hesabı da soruluyor diye düşünmekteyim ama çok fazla bilgi kirliliği var ve provakasyonlar arttı. hedefinden şaşacak diye korkmaktayım çünkü bazı dengesizler vandalizme başladı bu da hükümetin eline koz veriyor işte.
    #68876 herhaltamaydonoz | 11 yıl önce
     
  3. 5
    reyhanlı olaylarından sonra tam böyle bir örgütlenme başlayacaktı ki gezi parkı olayları gündeme geldi. reyhanlı için örgütlenen topluluklar gezi parkı olaylarına destek vermek istediler.
    çünkü, yaptıkları şey ağaçları savunmaktı. bu kamuoyunda güzel karşılanacak bir şeydi. aynen olduğu gibi insanların haklı çıkacağı bir mevzu idi. ayrıca reyhanlı olayları çok daha tehlikeliydi. olayın uluslararası bir boyutu olmakla beraber savaşa gidecek bir yolu vardı. yani gezi parkı insanlara içindekileri söylemek için mükemmel bir fırsattı. değerlendirebilen herkes değerlendirdi. bu güzel ülkenin hala bir umudu olduğunu da herkese gösterdi.
    #68875 newjazz | 11 yıl önce
     
  4. 4
    keşke o zaman da olsaydı dedirtmiştir bana, zira ben bir antakyalı arap olarak her zaman türkiyenin sorunlarıyla ilgilendim, eylemlere katıldım, hükümeti ve yandaşlarını protesto ve boykot ettim ama aynı ilgiyi hatay halkı bu derece göremedi ne yazık ki. elbette şu an yaşanan olayın kutsallığına gölge düşüremez hiçbir şey ama o zaman olsaydı 20 gün daha kazanmış olurduk bence tek fark bu
    #68868 antioch | 11 yıl önce
     
  5. 3
    bir gün hükümetin faşistliğinin ucu bunu diyenlere de girerse o zaman saygı duymaları gerektiğini anlarlar.
    #68818 rainman | 11 yıl önce
     
  6. 2
    "reyhanlı'daki patlamaya sessiz kalanlar bugün üç beş ağaç için eylem yapıyor." diyen, televizyon izleyen arkadaşım; izleme o televizyonu. sehpa olarak kullan daha faydalı. üç beş ağaç için bile bu kadar insan devlet baskısına karşı eylem yapıyorsa bununla gurur duy. en son 80 darbesi öncesinde bu tür büyük çatışmalar olmuştu. 80 öncesinde kavgalar sağ - sol arasındayken, bugün devlet - insan arasında. sanırım bu sefer insan kazanacak. ayrıca bu milletin en kara günü, tayyibin ana rahmine düştüğü gündür. kurtuluş günü de annesinin yanına gittiği gün olacak.
    #68817 materialist | 11 yıl önce
     
  7. 1
    delirten serzenis cumlesidir. bu gun gezi parki olaylariyla ilgili okudugum cogu haberin altinda ''20 agac kesilecek diye ortaligi yikanlar reyhanlida onlarca insan oldugunde neredeydi'' seklinde yorumlar cikti karsima.

    ilk olarak reyhanlidaki o aci olay yasanmasaydi toplum 20 agacin kesilmesine bu kadar tepki gostermeyecekti diye dusunuyorum. bir patlama ani bekliyorduk belki her sey 20 agac kesilmesin diye basladi ancak fasizme baskiya sansure yolsuzluga polis terorune dur deme eylemine donustu eylem.

    ikinci olarak reyhanlininda eylemleri yapilirken bu oturdugu yerden ahkam kesenler neredeydi? baslikta gecen serzenisi o kadar cok farkli yerde gordum ki bu yorumu yapanlarin yarisi reyhanli icin sokaga dokulmus olsaydi simdiye meclisi yikar yerine park yapardik.

    sen yataginda yatarken birileri sokaklarda yatiyor, bir yerlerde haksizliklari engellemek icin fislenirim hapse duserim korkusunu asip tomalarin onune atlayabiliyorsa once saygi duymak gerekir
    #68814 c19h28o2 | 11 yıl önce