kayıt

introduction to differential equations

  1. 1
    lakap: diff
    odtu'deki ders kodu: math219
    kredi: 4
    tanim: muhendislik fakultelerinde 2. sinifta alinan; alanlarin bir daha almak istedikleri ders. [genel olarak: dd, dc, cc; bazilari icin de: cb, bc durumlarinda]
    calisma teknigi: konuya "şöyle bir" göz atin. bir kac adet cikmis soru alin ve kitabiniza, varsa da notlariniza bakarak cozun.
    unutmayin, haftada cozeceginiz 1-2 soru notunuzu bir kac harf degistirebilir.

    bir dost.
    #9184 alennon | 14 yıl önce
     
  2. 2
    2012-2013 fall döneminde ilk midterm curve'u 29(60 üzerinden) ikinci midterm curve'u ~25(60 üzerinden) final curve'u ~29(80 üzerinden) cıkmış ve dönem sonunda curve'e fd verilerek insanları hayretler içinde bırakmış ders.eğer amaç yaz okulunda banknot saymaksa bilelim yok derse gidilmemesinin cezası olarak gösterilmekteyse, o zaman da doğru düzgün gibi lecturer ve ortam sunun da gelelim.
    #56313 kareligomlek | 11 yıl önce
     
  3. 3
    körve fd vermek nedir ya! kırıp geçirdiler bu dönem.. 1000 nin üstünde öğrenci kalmış diff'ten.
    #56315 abonededi | 11 yıl önce
     
  4. 4
    milletin anasını ağlatan derstir.
     
  5. 5
    kaç alanın geçtiğini bilmediğim derstir. biri aydınlatsa da ona göre bütünlemeye girsek keşke.
    #56519 polarbear | 11 yıl önce
     
  6. 6
    bu sene ilk defa 2. dönem açılan ders. hayırlısı.
    #79787 rugosa | 10 yıl önce
     
  7. 7
    bu sene ikinci dönem açılmasıyla birlikte 3. kez alacağım derstir kendileri , ilk dönem basitti amma ve lakin geçen yıl bin küsür adamın kaldığı efsane bir ders olmuştur (bkz: curve'e fd vermek)
    #79789 bir insaatci | 10 yıl önce
     
  8. 8
    genelde 1 sene kolay, 1 sene ise zor olan derstir. mantığı ne derseniz fazla mantığı yok ama illa mantık arasanız bence şöyle oluyor, bir sene hocaların matematik damarı tutuyor ve zor soruyorlar ama 70% dersten kalıp da öğrenciler birikince sonraki sene mecbur kolay soruyorlar.
    ayrıca her sene sadece ilk dönen açılır. yaz okulunda da açılır ancak 3.27 saniyede kontenjan dolar.
    ilk defa geçen sene değil önceki sene almıştım dersi. başka dersle çakıştığı için derse gidememiştim sonuç olarak withdraw çekmiştim. o sene çok kolaymış. bir arkadaş hiç çalışmadan dd aldı.
    geçen sene ise çok kastılar, kırdılar geçirdiler. neyseki ıkına ıkına dd ile geçtim. bir önceki sene hiç çalışmadan dd alan arkadaş da tekar aldı ama bu sefer çalışmasına rağmen kaldı. adam bildiğin bahtsız bedevi. neyseki yaz okulunda alıp geçmiş.
    bu sene ise yine kolaymış, herkes öyle diyor.
    yani sonuç olarak seneye alacak olan arkadaşlara kolay gelsin. bence şimdiden çalışmaya başlasınlar. o kadar da umutsuz olmayın.
    #79818 fenomenon | 10 yıl önce
     
  9. 9
    (bkz: açmayın olum böyle başlıklar)
    #79884 overlokmakinesi | 10 yıl önce
     
  10. 10
    irregular döneminde iki section açılır, 1000 kişi civarında tekrar alan olur bu dersi. hocaların bizzat ilk derste yaptığı açıklamaya göre kafalarında 48-50 civarı bir not olur, o dönemki soruların zorluğuna göre geçme notu bu aralıktan seçilir. curve'e fd denk gelmesi de kuvvetle muhtemel bu yaklaşımın acımasız bir sonucudur ve sadece bir kez de yaşanmamıştır. 4-5 sene önce de bir yaz okulunda yine curve'e fd vererek bolca hayır duası toplamışlardır. sonuç olarak odtuclass'ta participants kısmına bakarsan ilkokul arkadaşını bile bulabilirsin.

    şu geçme kalma muhabbeti olmasa çok keyifli ve bir o kadar da gerekli bir ders açıkçası, bölümün geri kalanında ve de mezuniyet sonrası çalışmalarında sürekli karşına çıkabilecek şeyler ode'ler pde'ler. bir arkadaşım misal tüm gün titreşim dalgalarının fourier transformlarıyla uğraşıyor işinde. kaldı ki daha mezun olamadan bile hardcore bölüm derslerinde browser reklamları gibi bitiveriyor bu tip problemler.

    anti klişe timi'ni çağırmayın ama söylemeden edemeyeceğim, derslere gitmeyip sınavdan önce föyleri okuyup çıkmışlara düşmek çok büyük bir hata ve de genelde bunu farkedip düzeltmek istediğinde o tren çoktan kalkmış oluyor ve de tek çaren olan ezberlemeye kucak açıyorsun, sonra da sınavda bir tane konseptlerin temeline hakim olmanı gerektiren bir soru gelince patates oluyorsun. günü gününe çalışmalık bir durum yok ortada ama 500 kişilik sectiondan 200 kişinin derse gelmesi bile aslında devamlılığın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. daha önce kimsenin aklının ucundan bile geçmeyen tespitlerimi sıçtım gidiyorum.
    #104736 originofsymmetry | 4 yıl önce