kayıt

babam ve oğlum

  1. 14
    yurtta 25 kişilik bir kız topluluğuyla izlediğim salya sümük ağladığım güzel film.ama dışardan geçen biri o kadar kişinin ağlama sesini duyunca içerde katliam yapılıyor zannedebilirdi.
    #46154 bir damlalik yagmur | 13 yıl önce
     
  2. 13
    izlerken salya sümük ağladığım bir çağan ırmak filmidir.
    #45966 bir alex degil | 13 yıl önce
     
  3. 12
    herkesin gördüğü ve benim göremediğim ne var bu filmde merak ettiğimdir. bi boğucu havası var renkler karanlık falan çok sıkılıyorum izlerken tamam duygusal film falan ama böğüre böğüre ağladım falan nedir hocam ya hadi gözünden yaş gelebilir onuda anlarım da ne filmler var ağlatan bu filme böğüre böğüre ağlayan eski türk filmlerini izlemesin kesinlikle. hani şu sevgilisinden ayrılır verem olur falan onlarda acıklı valla bak.

    aylar sonra gelen edit: tamam abartmışım biraz güzel film ama hüngür hüngür ağlatacak bir film olmadığını düşünüyorum halen.
    #45917 w4rdoom | 13 yıl önce
     
  4. 11
    http://img709.imageshack.us/img709/9741/aeydimkollarm.jpg

    şeklinde bir parodisi de vardır...
    #44147 bobigeloglum | 13 yıl önce
     
  5. 10
    birbirinden şükela repliklere sahip film.

    -- spoiler --


    baba! yüreğim yangın yeri gibi biliyor musun? gözü arkada kalmak böyle birşey galiba...kaç gündür onu itmek istiyorum bana sarılınca, beni sevmesin diye kaç gündür uğraşıyorum ama yapamıyorum... onun hayatında yutkunamadığı bir yumru olacağım için de kendimden nefret ediyorum! ona bir oda ver baba, bir evi olsun, ama zaman zaman da çıkıp gidebileceği bir ev... ona söylemek istediğim o kadar çok şey var ki... sen söyle ona baba... ona de ki...


    -- spoiler --

    #36754 lady tagaga | 14 yıl önce
     
  6. 9
    sinemada izlendiğinde bol bol ağlatan, hatta öyle ki iki arkadaş sarılıp doyasıya, çılgınlar gibi ağladığımız film.

    ayrıca halit ergenç ilk göründüğünde, yanımdaki teyzenin : -aaa aliyenin kocası değil mi bu? * adı neydi bunun yaa? diyip, ikinci yarının son sahnelerine doğru (en hüzünlü yerde) -hah sinandı sinan demesi ve ardından çok tatmin olmuş bi şekilde filmi izlemesi beni bi anlık ağlamakla gülmek arasındaki iğrenç sınıra getirmiştir. *
    #20188 ignesfatui | 14 yıl önce
     
  7. 8
    herşeyden çok "ona bi oda ver baba" repliğinin aklımda yer ettiği film.
    #20163 pumpkin queen | 14 yıl önce
     
  8. 7
    hayatımda hiç bir şeye ağlamadığım kadar ağlatan* ve duygulandıran günlerce etkisinden kurtulamadığım mükemmel filmdir.
     
  9. 6
    artık duygularımın olmadığına beni inandıran filmdir. *.*
    #8633 endingunplanned | 14 yıl önce
     
  10. 5
    "benim yözümdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnn"
    böğürüşüyle beni sinemada zırıl zırıl ağlatmış, sonra televizyon başında biraz dalga geçince gülmekten sıçırtmış olan filmdir... aradaki "ve"yi çıkarırsanız çok güzel bir şebnem ferah şarkısı olur...*
    #8545 bobigeloglum | 14 yıl önce
     
  11. 4
    anlatılan çok içimizden bir hikayedir ve ondandır bu kadar etkilemesi bence. basit bir hikayesi vardır ve sade anlatılmıştır. bugüne kadar yerli filmlerde görülen şaşaa ve gerçek dışı sonsuza kadar mutlu yaşadılar klişelerine çok alışan bünyeler, tam da içinde yaşadığımız bir hikaye anlatılınca vurulmuştur. çünkü ölüm gerçektir, herkes içindir ve sonsuz bir yaşam zırvasından bu filmle sıyrılınmıştır. ölüm, dramatize edilmemiştir aslında babam ve oğlumda, tam aksine yaşamı sorgulatmış ve o yönüyle vurmuştur. hayal teması, o kadar her çocuğun geçirdiği bir süreçtir ki. onun için ağlatmıştır. evet çok güzel bir filmdir ama bu kadar etki yaratması saydığım nedenlerden dolayıdır yoksa bence ne çağan ırmakın en iyi filmi budur, ne de bir başyapıttır.
    #8535 geist | 14 yıl önce
     
  12. 3
    ağlatan filmdir..hem de çok, patlayana kadar..*
    #8508 duman | 14 yıl önce
     
  13. 2
    - ah olaydı da şu köşede oturaydı..
    - goş devir bubanı..

    replikleriyle gönlüme taht kuran filmdir *
    #8500 burocknroll | 14 yıl önce
     
  14. 1
    çağan ırmak'ın adının tüm türkiyede bilinmesini sağlayan filmdir. gerçekçi ve hüzünlü anlatımıyla bir çok seyircisinin en azından gözlerinin dolmasına neden olacak kadar etkileyicidir.
    #8498 thu | 14 yıl önce