10
ttnet reklamıyla yürek burkmuş, bu karizmayla bunu neden yaptın dedirtmiştir.
http://www.izlesene.com/video/ttnet-reklami-ceza-sener-sen/5362849
9
yesilcam turk filmleri deyince, vazgecilmezlerden olan demirbas sanatcımiz..komiktir yaw... bir örnek veresim geldi..
http://www.vidivodo.com/263815/sener-sen-jilet-reklami
özellikle beckenbauer ve nadia comanaci kısmına bitiyorum *)
#47096 emater |
13 yıl önce
8
ilerleyen yaşına rağmen oyunculuk performansından hiçbir şey kaybetmeyen, türk sinemasının devlerinden olan über insan.
dikkatimi çeken en önemli yönlerinden biri, saç-sakal-bıyık stili değiştirmek ve kilo almak/vermek suretiyle birbirinden aşırı derecede farklı imajlara rahatlıkla bürünebilmesidir kanımca. günlük hayatta kullandığı stiliyle "badi ekrem" enerjikliği ve zıpırlığını hala üzerinde taşıyorken, örneğin "kabadayı" filminde kullanılan stil "yoksa farklı birisi mi bu yahu, iki tane şener şen mi var" diye düşündürecek derecede değiştirmiştir onu; zira her filminde büründüğü karakter bir önceki halini unutturmakta ve başından beri öyleymiş izlenimi vermektedir. o açıdan kendisini normalin kat kat üzerinde başarılı bulduğumu belirtmeden geçemeyeceğim.
7
sanatçıdır. ama gerçek sanatçıdır. günümüzde saçma sapan insanlara verilen bu sıfatı en fazla hakeden insandır kendisi.
#34205 jackass |
14 yıl önce
6
genç bakış'tadır kendisi an itibariyle
#34199 w4rdoom |
14 yıl önce
5
türk sinemasının yaşayan efsanesidir..
4
sinemaya adam akıllı giriş yaptığı 1970'ler boyunca ertem eğilmez'in temellerini attığı geniş kadrolu filmler içerisinde kendisine genellikle bahsi geçen kadronun kıyısından köşesinden yer bulmaya çalışan yan rollerde görev almıştır. ertem eğilmez ve arzu film ile özdeşleşen bu ekolün, şener şen'in de bir kısmında yer bulduğu, en bilinen örnekleri oh olsun, salak milyoner, gülen gözler, hababam sınıfı serisi, aile Şerefi, köyden İndim Şehire, ah nerede, neşeli günler, tosun paşa, Şabanoğlu Şaban ve süt kardeşler (gulyabani)'dir.
yukarıda sayılan filmlerde çoğunlukla çekirdek kadro olarak niteleyebileceğimiz aile, sınıf veya ikili dışarısında kalmış fakat hemen hemen bütün hikayelerde önemli sayılabilecek roller edinmiştir.
1970'lerin sonuna doğru ise, belki ekonomik sebeplerden ötürü, belki de sanatsal kaygılarla geniş kadro kullanımından vazgeçen ve farklı öykülere yönelen ertem eğilmez başta olmak üzere, atıf yılmaz, yavuz turgul ve kartal tibet'le birlikte çalıştığı eserlerde baş rollerde boy göstermeye başlamıştır.
1970'lerde aralarındaki kimya sebebiyle pek çok eserde kullanılan kemal sunal - halit akçatepe ikilisine alternatif olarak zaman zaman kemal sunal, zaman zaman da ilyas salman ile birlikte (yukarıdaki ikilinin aksine, çoğunlukla zıtlıklar üzerine kurulmuş ikililer şeklinde) ana kadroya yükselmiştir.
1980'lerin ortasından itibaren ise tek adam rollerine çıkmıştır. 1985 yılı, Şener Şen filmografisinde bu durumu tasdikler niteliktedir (züğürt ağa, namuslu, aşık oldum, Çıplak vatandaş).
ayrıca, girinin kaleme alındığı vakit itibariyle gelecek bakınızlar;
(bkz: türk sinemasında orta oyunu ekolü)
(bkz: türk sinemasında ertem eğilmez arzu film ekolü)
(bkz: türk sinemasında şarkı isimli filmler ekolü)
(bkz: türk sinemasında natuk baytan ekolü)
#8004 bollocks |
15 yıl önce
3
kabadayıdaki performansıyla yılların kendisinden hiçbir şey götürmediğini ispatlamış oyuncudur.
2
bence kariyerinin doruğuna eşkıya filminde ulaşmış sanatçıdır.
#7859 chronzon |
15 yıl önce
1
türk sinemasının en önemli aktörlerinden biridir. bir oyuncu ondan daha üst seviyeye çıkamaz. asıl adı ali haydar şen dir. ikinci bahar isimli dizide de, "ali haydar" isimli bir kebap ustasını canlandırması da pek manidardır...