kayıt

dondurma

  1. 11
    Vegan olduktan sonra akılda kalan tek şeydir.Bakalım yaz gelsin müthiş bir tada sahip olan vanilyalı soya sütü ile çeşitli denemelerde bulunacağım.
    #80299 ecologist | 11 yıl önce
     
  2. 10
    ülkemizde kadınların sokaklarda özgürce yalayamadıkları tatlıdır. aklı çükünden ne bir santim yukarıda ne bir santim aşağıda olan, nefes alan insanımsı kalas ve kerestelerin sözlü tacizlerine maruz kaldığımız durumlar yaşanabiliyor böyle şeylere kalkıştığımızda.*
    gelelim tatlının tatlı taraflarına. külahta dondurmaların genelde vişneli, limonlu gibi ekşimsi olanları tercihimdir. ilk defa eskişehir'de tattığım 'şirinler' adındaki mavi renkte tatlı mı tatlı olan diğer bir çeşidi de o anda favorilerim arasına girdi. ankara'da ise aynısını bahçeli 7'de sim pastanesinde bulabildim neyse ki. kutuda olanlarda carte d'or'un ürünleri lezzetlidir, ancak altında ekmek tatlısı üstünde bilmem ne tatlısı olanlar çok gereksiz geliyor bana. sıcak antep fıstıklı sarma tatlısı üzerinde dondurmayla servis edilirse o harika olur tabii.
    karameli çok sevdiğimden olsa gerek, cornetto'nun disc grubunda karamelli olanı en fazla tükettiğimdir. sonrasında kaymaklı çeşitleri gelir. bademli ve vanilyalı magnum beyaz ise bebeğimdir.
    dondurmanın; çok güzel ve harika bir tatlı olmasının yanında, besin değerlerinin yüksek olması da önemli bir özelliğidir. bol miktarda sütün yanı sıra, protein, karbonhidrat ve yağ içerir.
    vitamin bakımından da zengindir. a, b, c, d ve e grubu vitaminlerle birlikte kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller de dondurmanın diğer tatlılara nazaran daha fazla tercih edilmesinde etkin rol oynayabilir.
    kalsiyum ve enerji eksikliği yaşayan çocukların tüketmesi önerilir.
    zayıflamak için diyet uygulayan kişiler de çekinmeden tüketebilir. tatlı ihtiyacını gidermenin, süt gereksinimini karşılamanın bir yolu olarak aynı zamanda diğer tatlılara göre düşük enerji içermesi nedeniyle önerilmektedir.
    dondurma yavaş sindirildiği için süt ve süt ürünlerine hassasiyeti olan kişiler tarafından da rahatça tolere edilebilir, intoleransa bağlı herhangi bir belirti görülmez.
    dondurma sağlıklı bir kişiyi hasta etmez. solunum yolu enfeksiyonu ve boğaz iltihabı yaşanan zamanlarda uzak durulması tavsiye edilir. midede kramp oluşturacak kadar hızlı yenmediği sürece de bir zararı yoktur.
    sonuç olarak, dondurma her mevsim herkes tarafından rahatlıkla tüketilebilir.
    #80152 ladymarmalade | 11 yıl önce
     
  3. 9
    maraş'ta yedikten sonra buralardaki pastanelerin dondurmalarını fake diye nitelemiştim. ama magnum(bademlisi hele de)'a hala laf yok.
    #49286 benaslindayogum | 13 yıl önce
     
  4. 8
    (bkz: aşkımla erir misin? )
    #49282 dadada | 13 yıl önce
     
  5. 7
    dondurulmuş süt..
    #27389 mt2atakan | 14 yıl önce
     
  6. 6
    her türlüsünü beğenerek tükettiğim sütlü tatlıdır. yıllarca dondurma yediğimizde boğazımız şişiyor sandık meğer alakası yokmuş. (bkz: çocukken yanlış bilinen şeyler)
    #7922 endingunplanned | 15 yıl önce
     
  7. 5
    magnumun karadutlusu gerçekten güzeldir ama;söz konusu algidaysa asıl favorim gökkuşağı***
    #7737 soieponderosa | 15 yıl önce
     
  8. 4
    algida versiyonları da iyidir hani... ama kahramanmaraş'ın kesme dondurmasına laf diyecek olan varsa, ben çekilir giderim bu diyardan
    #7734 bobigeloglum | 15 yıl önce
     
  9. 3
    en güzeli kahramanmaraş ta yapılan bir sütlü tatlı...
     
  10. 2
    sokakta, okul bahçesinde vb. yerlerde külahta dondurma yemeyin derim..aman dikkat*
    #7728 duman | 15 yıl önce
     
  11. 1
    yaz kış hiç fark etmez bağımlısı olduğum tek yiyecektir.günlerce sadece onunla beslensem de olur,itirazım olmaz kesinlikle* *
    #7611 soieponderosa | 15 yıl önce