kayıt

odtü'ye yeni başlayacaklara tavsiyeler

  1. 46
    kimya bölümünü kazandıysanız üzülmeyin, her genç bu acı tecrübeyi tadar
    bir yıl hazırlığınızı okuyun, o sırada kursa mı gidersiniz kendiniz mi çalışırsınız yeniden sınava girin
    gidin başka bir bölüm okuyun, 5 yılınızı değil 1 yılınızı yakarsınız en kötü
    ha yok ben deliler gibi çalışırım illa ki de gelip bir göreyim bölümü sonra zaten başka bölüme geçiş yapabilirim diyorsanız o da size kalmış
    #77829 bluefairy | 10 yıl önce
     
  2. 47
    101 belasından muaf olun hazırlıkta gezin eğlenin ama tamamen boşlamayın yoksa bu okul bitmez ... bu toplulukların hepsine katılmak istiyorum diye başlayıp hiç birine katılmamazlık yapmayın.. en azından 1 tanesine düzenli devam edin sosyal çevreniz olur .. ha tabi en önemlisi kantinlerde lütfen edeple oturun gördüğümüz manzaralardan yemek yiyemiyoruz sevgilinizle gözümüz önünde yaşamayın özelinizi ..
    #87563 kim ki | 10 yıl önce
     
  3. 48
    ODTÜ'ye yeni gelmiş insanları ilgilendiren tavsiyelerdir:

    1 - "hector" diye bağırıp durmayın. bunu yapınca elinize bir şey geçmiyor.
    2 - tuvaletleri insan gibi kullanmayı öğrenin.
    3 - önünüze gelen her topluluğa üye olmaya çalışmayın. takip edemiyorsunuz çünkü. ilgi alanlarınıza hitap eden illa ki bir iki topluluk bulacaksınız. çok toplululuğa katılıp hiçbir şey olamamaktansa, bir toplululukta ciddi çalışarak kendinize çok şey katabilirsiniz.
    4 - hazırlıktaysanız, mümkünse proftan 85+ alarak 101'den muaf olun ya da yapabilirseniz yaz okulunda verin. ileride gerçekten çok işinize yarayacağını göreceksiniz.
    5 - hazırlıktaki e blok kantininde bir karbonatlı çay için, kantini işleten abinin açtığı en damar parçaları dinleyerek hocanızın bir gün önce verdiği fakat sizin yapmadığını o ödevi yapın.
    6 - çayınızı alın ve hazırlıktaki a, b, e blok önündeki geniş alanlarda insanlarla sohbet edin. kar yağdığı zaman aynı yerlerde kar topu savaşı yapın.
    7 - en iyi dostluklar hazırlıkta kurulabiliyor zira sizinle aynı bölümdeki bazı "dengesiz insanlar", bölüme geçince insanlıktan çıkıp not hırsına bürünebiliyorlar ve arkadaşlık yahut dostuk filan kalmıyor ortada. ve fakat hazırlıkta her bölümden insan bulmanız mümkün olduğu için kendi bölümünüzün dışından insanlarla da tanışın, kaynaşın, dost olun.
    8 - özellikle erkek arkadaşlar, lütfen bir takım cinsiyetçi mitlere inanıp kadın arkadaşları hiçbir konuda rahatsız etmeyin. "üniversiteye geldik yeaa, artık her şey olur burada." diye düşünmeyin; adamı hasta etmeyin.
    9 - ankara'yı bilen bir arkadaş edinin. ne demek istediğimi şehirde yapılacak şeyleri bilmediğinizi fark ettiğinizde anlarsınız.
    10 - botanik park ve seğmenler parkı'nı keşfedin. botanik'teki kafes'e, seğmenler'deki amfi tiyatromsu yere oturun ve çekirdek çitleyin.
    11 - Tenis kortlarının dibindeki küçük akarsuyu bulun ve orada yerden topladığınız kozalakları toplayıp çöp kovalarına sokmaya çalışın.
    12 - haberli pop quiz kaçırmayın.
    13 - en önemlisi de şehirde ve kampüste mutlu olun. ankara gri bir yerdir ama güzel bir yerdir. sıkmayın canınızı. alışın. odtü zaten yeterince güzel bir yer. hayatta yapmak isteyip yapamadığınız her şeyi yapmaya gayret edin.
    14 - ailenizden ve çok yakın arkadaşlarınızdan kopacağınız için kendinize arkadaşlarınızdan ve sevdiğiniz insandan bir aile kurun. bu boşluğu doldurmayacak belki, belki hiçbir şey iyi gitmeyecek fakat iyi gitmeyen şeyler karşısında, hemen pes etmeyin. ayaklarınızın üzerine basın. kahrolmayın ama olduğunuz anlarda naz'dan favori biranızı alın, zeki müren açın ve 100. yıl'daki köprünün üzerine çıkın. biranızı yudumlarken geçen arabaları seyredin.
    15 - son olarak, lütfen "hector" diye bağırıp durmayın. vallahi elinize bir şey geçmiyor.

    bu arada,

    hoşgeldiniz lan.
    #103562 eblokkantini | 8 yıl önce
     
  4. 49
    tavsiye verecek insan değilim pek, hiçbir etkinliğe filan katılmam kendi başıma takılırım ama sadece şunu söyleyebilirim: Ygs, lys, sıralama tartışıp "yha ben boğaziçi istiyodum" muhabbeti yapmayın olmuş bitmiş artık, lütfen yeni yaşamına adapte olmaya çalışan diğer insanların canını sıkmayın 3 net daha yapsanız kazanacağınız bölümlerle. buradaki herkes 3 net daha yapsa başka yerlere yerleşiyordu. yok ille de gideceğim diyorsanız ilk yılın sonunda başvurur geçmeye çalışırsınız, kafa şişirmenin alemi yok.
    #103563 dark matter | 8 yıl önce
     
  5. 50
    kıymetini bilin rkdşlr...
    #103564 feminist as fuck | 8 yıl önce
     
  6. 51
    A1'in önünden yürürken önünüze bakın, orası affetmez, düşersiniz.
    #104066 calculuss | 7 yıl önce
     
  7. 52
    salaksanız geri bırakın arkadaşlar. çünkü olmuyor hani...

    #104069 feminist as fuck | 7 yıl önce
     
  8. 53
    Birileri öyle diyor diye gidip kariyer topluluklarına katılmaktansa sıcak ve samimi bir ortamı olan, insanların herhangi bir çıkar beklentisi olmadan yalnızca eğlenmek için geldiği, kimsenin size bir şeyi yanlış yaptınız diye kızmayacağı ve sadece beraber iyi vakit geçirmek için insanların orada bulunduğu bir topluluğa katılın. Aradan biraz zaman geçince benim burada ne işim var, bu benim hayatım değil bunlar benim arkadaşlarım değil demeyin. Ama o ortamı bir kariyer topluluğunda yakalabileceğinize inanıyorsanız başka. Belki de bende sorun vardır.
    #104546 calculuss | 7 yıl önce
     
  9. 54
    buraya gelip bir şeyler karalayın mesela? konuşalım, tartışalım, kafa yoralım..
    #105155 metukondri | 2 yıl önce