kayıt

odtü'ye yeni başlayacaklara tavsiyeler

  1. 16
    odtü'nün tadı topluluklarda çıkar. "topluluklarda iş, uğraş ne kadar gereksiz" kafasındaysanız boşuna odtü'ye gelip zorlamayın bünyeyi
    #65748 bir akli dengesiz | 11 yıl önce
     
  2. 17
    başlamayın *
    #65749 trolleybus | 11 yıl önce
     
  3. 18
    boşu boşuna devrimde herkesle tanışayım ayağına girmeyin. birini bile hatırlamayacaksınız...
    #65754 rulokat | 11 yıl önce
     
  4. 19
    Kolay bölümleri yazın başlatmayın idealistliğe, odtü onu zamanla alıyor zaten sizden, bir de hazırlıkta gezmedik yer bırakmayın
     
  5. 20
    Bölümünüz kolay diyenlere inanmayın her bölüm kendine göre zor, kimseye genel kültür sormuyorlar.

    Yobazlık diyince aklımıza ilk gelen şey dini sömürenler olsa da, odtü yobazlığı çok farklı bir şekilde düşünceleri ve tavırlarıyla bütünleştirmiş bir kesime ev sahipliği yapmakta: sol görüşlü olduğunu sananlar. bu arkadaşlarımız herkesi taciz edip her yerde eylem yapacak, kendileri gibi düşünmeyen herkese faşist diyip kendilerini sosyalist olarak tanıtacak, yılda en az iki kere a1 kapısını harab edecek. yani neymiş, dikkatli olun, sandığınız kadar özgür bir ortam yok okul içinde.

    Elinizden geldiğince sizi kullanmaya çalışan topluluklardan uzak durun(işletme topluluğu vb.).

    not ortalamanızı önemsemeye er geç başlayacaksınız, erkenden not ortalamasıyla uğraşırsanız kafanız rahat olur, aynı dersleri tekrar tekrar almak zorunda kalmazsınız.
    #65793 navyflake | 11 yıl önce
     
  6. 21
    burada planlarınızı ertelemeyin, hayat inanılmaz hızlı geçiyor. sonra vay şunu da yapsaydım vay bunu da yapsaydım dersiniz.
    #65797 rainman | 11 yıl önce
     
  7. 22
    önce bu başlığın hepsini okuyun.
    #72302 dadada | 11 yıl önce
     
  8. 23
    "Mala zarar vermeyin" diye konuşan mahalle abisi tadındaki tipleri sallamayın. Bu arkadaşlar için laikçi, ulusolcu ve liberal godoş sıfat tamlamalarından birisi genellikle cuk oturur.
    #72305 elma | 11 yıl önce
     
  9. 24
    hazırlık okuyun
    #72306 david bowie | 11 yıl önce
     
  10. 25
    hazırlık okumak için hazırlık okumayın. işi ciddiye alın, önem verin, ingilizcenizi mümkün olduğu kadar geliştirin. beginner falan başladıysanız ne yapın edin dönem arasında yapılan sınavla kurunuzu yükseltin. çünkü beginner sınıflarında çok fazla speaking yapılmaz daha doğrusu yapılamaz. hatta hazırlık sonunda 15 günlük bir interrail falan yaparak öğrendiğiniz dili pratikte deneyin, türkçe konuşmak gibi bir lüksünüz olmadığı için 15 gün de olsa sizin için iyi bir deneyim olacaktır. sonra bölüme geçince hele bir de bölümünüz sözel derslere bolca yer veriyorsa soru sormak için veya cevap vermek için kırk defa düşünürsünüz, o esnada da atı alan üsküdarı geçer zaten. uzun lafın kısası sikimsonik proficiency sınavını geçtim diye ingilizce biliyorum havalarına girmeyin.
    #72310 kamikaze | 11 yıl önce
     
  11. 26
    hazırlık okuyun, ingilizcenize güveniyosanız okumak için okuyun. soru sormayarak 3.45 ortalama yapabiliyosunuz merak etmeyin.
    #72326 kikikismi | 11 yıl önce
     
  12. 27
    üniversiteyi ortalama yapmaktan ibaret görmeyin. derslerde katılımcı olun, sorular sorun, sorulan sorulara cevap üretmeye çalışın. zaten muhtemelen üniversitenin size kattığı en önemli şey de bu olacaktır.
    #72329 kamikaze | 11 yıl önce
     
  13. 28
    odtü'de söylenen yalanlar

    odtü'de alınması zor olan şeyler

    odtü'nün leş tuvaletleri

    odtü efsaneleri

    odtü kütüphanesi

    odtü yemekhanesi

    odtü'den nefret etme sebepleri

    odtü katalog not sistemi

    yukarıdaki başlıklara bakıver bi'

    haa bir de madem geldinmetu sözlük'e de bakıver.
    #72336 dadada | 11 yıl önce
     
  14. 29
    kampüsün tadını çıkarın

    hazırlık okuyun ben okumadım madde 1 olmuyor sonra
    #72344 atarliceviz | 11 yıl önce
     
  15. 30
    1. sınıfta harıl harıl çalışın ve yüksek ortalama yapın. çünkü ilk sene dersler aslında çok kolay oluyor ancak çalışmayan adam (mesela ben) bunun farkına 3. sınıfta dersler aşırı zorlaşınca farkına varıyor. ortalamayı yüksek tutan adamlar zor derslerde "dd alsam yeter" ile yetinirken, suspension sınırında giden adam derslerden sürekli cc almak zorunda kalıyor. ben yaşadım yani ordan biliyorum. 3. sınıfta suspension olmanın en zor yanı, o ortalamayı tekrar yükseltmek için baya ders alman lazım ve aradan 2 dönem geçtiği için dandik 1. sınıf dersleri alıp yükseltemiyorsun, onun yerine 2. ve 3. sınıf derslerini kanırtmaya çalışıyorsun. zor iş vesselam.
    #72349 fenomenon | 11 yıl önce