kayıt

sabahın köründe ezan okunması

  1. 1
    zaten zar zor uyuduğum şu sıcak gecede beni uyandırmakla kalmayıp yataktan sıçratandır. ciddi ciddi bu gürültü ne birşeymi oldu diye sıçradım yataktan. yani bu ülkedeki sabah ezanına ihtiyaç duyan kesimin(bence %10 sizce %90 bile olabilir bu kesim) diğer kesimi rahatsız etmeye ne hakkı vardır. dindar arkadaşlar muhtemel olarak bu ülke müslüman bir ülke ya da bu halkın %90ı müslüman diyebilirler. ki ülke müslüman değildir ayrıca kimliğinde müslüman yazan herkes müslüman değildir yani %90 olma ihtimali yok neyse zaten %90 olsa bile bu %10luk kesimi rahatsız etme gerekçesi değildir bence. ayrıca 21. yüzyıldayız ve teknoloji fazlasıyla gelişti ezanla uyanmak isteyenler gayet güzel ezan saatlerinde ezan okuyan saatlerden alabilirler. hem düşünecek olursak %90 müslüman ve ezanın sokaklarda yüksek sesle okunmasını istiyor. eminim ki bende %60 oranında belli saatlerde hopörlörlerden türk sanat müziği çalınmasını talep eden insan bulabilirim. ama gördüğünüz gibi %40lık kesim de bunu istemiyor olacak. yani benim size zorla birşeyleri dinlettirme hakkım yoksa sizinde yok diye düşünüyorum. benim gibi düşünmeyen arkadaşlardan da eksilemeden önce mantıklıca bi düşünmelerini hatta varsa mantıklı bi açıklamaları yazmalarını istiyorum. sonra gönül rahatlığıyla eksileyebilirler.

    aylar sonra gelen edit: Bir tane mesaj geldimi hayır mesaj eksilendi mi ohoooooooooo.
    #45836 w4rdoom | 13 yıl önce
     
  2. 2
    tamamen dine,maneviyata dayalı bir olay olmasına rağmen ironik olarak ''hay dininize de allahınıza da...'' dedirtendir.
    (bkz: allahla bir problemim yok kardeşim, benim derdim imamla)
    #45851 rphalange | 13 yıl önce
     
  3. 3
    (bkz: bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli)
    #45857 swedish hearts | 13 yıl önce
     
  4. 4
    (bkz: bu sabahların bir anlamı olmalı)
    (bkz: bu ezanların bir anlamı olmalı)
    #45860 phoenix | 13 yıl önce
     
  5. 5
    (bkz: ya ne olacağıdı)
    #45861 deneme beni | 13 yıl önce
     
  6. 6
    (bkz: sabah ezanının gece yatmadan okunması)
    #45864 tark | 13 yıl önce
     
  7. 7
    matkap, inşaat, beton dökme, kamyon çalıştırma vb. seslere kıyasla daha iyidir. tamam sabahın 4ünde matkap sesi duymadım hiç ama kamyon sesiyle uyanmışlığım vardır.
    #45865 isinylmz | 13 yıl önce
     
  8. 8
    her defasında bilgisayar başında sabahlamış olan beni tiken üstünde hissettirendir, headphone un arkasından mistik mistik dalyaraklık yapmakta olan sese o saatte akla gelebileek en ağır küfürleri etmeyi gerektirir.

    düşün o saatte baykuşun biriyle göz göze gelmişliğim var, daha az freaky idi kendisi.

    p.s.: bir de şu dönemden sonra bu olay bana hep epik stat sınavını hatırlatacaktır ne yazık ki, o yüzden (bkz: ya ben lan neyse bişey demiyorum)
    #45882 satyrs | 13 yıl önce
     
  9. 9
    küçükken beni ağlatarak uyandıran, (özellikle ramazan vakti davul gümbürtüsü eşliğinde), büyüyünce de hala beni tedirgin eden olay. hayır ezan bir tek bana mı ürkütücü geliyor anlayamadım.
    #45883 gzmaknc | 13 yıl önce
     
  10. 10
    gün içerisinde okunan her namazın ayrı bir makamı vardır. ama neden sabah ezanına en ürkütücüsünü seçmişler anlayabilmiş değilim.
    #45909 chronzon | 13 yıl önce
     
  11. 11
    hollywood'un korku filmlerinde yeni yüzü olmalıdır korkutma konusunda gerçekten canavardan falan daha etkili.
    #45919 w4rdoom | 13 yıl önce
     
  12. 12
    korkutmasının allahla falan alakası olmayan ezandır. gecenin bir yarısında ben böğürsem evinin önünde anlamadığın bir dilde sende korkarsın eminim.
    #45928 w4rdoom | 13 yıl önce
     
  13. 13
    sabahın körü değil, sabahın nuru denir aslında.
    #45961 yaris | 13 yıl önce
     
  14. 14
    bu olayın korkutuculuğunu bir nebze olsun azaltmak için müezzine "çocuğunu okula gitmesi için uyandıran anne" muamelesi yapılabilir. minareye doğru;

    "yaa beş dakika dahaa, sonra kalkıcam söz" diye seslenmeyi deneyin sonucu bana bildirin.*
    #45969 ingilizanahtari | 13 yıl önce
     
  15. 15
    yalnızlık veya göt gibi ortada kalmayı anımsatması çok normaldir, velakin genelde bu tarz zamanlarda ayakta kalmayı tercih etmişsinizdir. bu tarz okazyonların dışında, sabah olduğunu belirtmesi açısından... (bkz: ödev) ve (bkz: sıçtın mavisi).
    yoksa inanmayan kimsenin kendisine ilahi bir mana yükleyip de korktuğu filan yoktur.
    #45978 satyrs | 13 yıl önce