kayıt

kara para aklama

  1. 1
    bir iktisatçı olarak beni en çok heyecanlandıran, zekanın ve hukuğun çevresinden dolaşmanın en bariz görüldüğü eylem.tanım itibariyle aklama, kaynağı belli olmayan paranın , çeşitli yöntemlerle legal biçimde piyasaya sokma işlemidir. sayısız yöntemi vardır. kayıtdışı ekonominin temel yapısını oluşturur. son düzenlemelerle, aklama, aklama yapılan öncül suçtan (bu para nerden geldi?ya uyuşturucudan ya silahtan veya kafanızda bir para kazanılan suç düşünün) ayrı olarak ele alınmaya başlanmıştır. küresel pazarda aklamayı önleme amaçlı fatf( financial act task force) denen örgüt kurulumuştur. türkiye de bunun garip bir üyesidir. hala prosedürde uymamaktadır. ve hala türkiye para aklamak için cazip bir ülkedir.
    #43134 35bucuk | 13 yıl önce
     
  2. 2
    (bkz: öküz alırız o parayla)
    #43137 marvellous | 13 yıl önce
     
  3. 3
    içlerinde en ilginç olan yöntemi smurfling dir.(şirinler- evet bildiğin şirinler, ama burda işinde iyi ama niyette kötü bir finansçı olursan görebileceğin versiyonu var)
    olay şöyle, baştan alalım. kokain denen naneyi düşünün, gramı 100 dolar olsa, biz bu işi torbacı değil de genel dağıtımcı olarak yapmış olsak, en ufak meblada, 1 gram=100 dolardan, bir kilo kokainden 100 000 dolar para elde etmiş oluruz(hala kazanılmış diyemeyiz çünkü daha aklanmadı). e tabi kimse kredi kartıyla uyuşturucu almadığı için elimizde nakit formda 100 000 dolar var (ulan çok iyi para bea!) eğer ki smurfling tekniğini uygulayacaksak, yaklaşık 50- 60 güvenilir hemşerimizi bulacağız(bu teknik genelde aile, toprak bağı ile yapılıyor, türkler polonyalılar ve macarlar bu işte öndeler, kollektivisit millet olmak lazım) bankaların o ülkedeki mali suçları araştırma ünitesine teknik takip amaçlı gönderdiği raporlarda gözükmeyecek en azami miktara parayı böleceğiz. (mesela türkiyede bu miktar şu an 11 000 tldir. bir kerede bu miktardan fazla para yatırırsanız sisteme girişinizi yaparlar.) bu sebeple parayı 10 990 tl lik parçalara bölüp, her parçayı o 60 adam arasında 3-4 kere falan dolaştırıyoruz, o ona öbürü diğerine derken para toplamda 200-300 kere el değiştiriyor, en son isteğe bağlı olarak yurt dışında da olabilir, bir hesaba geliyor. eğer ki araştırmaya kalkarlarsa her bir para transferi için 2. adımdan sonrasına bakamazlar, zaman yok adam yok bu iş için 54 tane araştırma görevlisi var türkiye de) işte böylece 100 000 dolarımız aklandı. nefasetle harcayınız.
    #43154 35bucuk | 13 yıl önce
     
  4. 4
    twitch, patreon veya çok çok az bilinen video veya içerik yayınlama ortamlarını ayakta tuttuğunu, kara parayı başka bir hesaptan sürekli kendine bağışlayarak yapılabileceğini düşündüğüm şeydir. hiçbir şeye dayanarak söylemiyorum ve bu ortamların işleyişini bilmiyorum ama ben olsam denerdim.
    #104701 dark matter | 4 yıl önce