kayıt

gözüksün diye 1 yıldız vemek

  1. 1
    son zamanlarda google play store'da ortaya çıkan gerizekalı ergen müsfettelerinin yorumları.
    bir insan nasıl bu kadar beyinsiz olabilir ki. yorum görünsün diye 1 yıldız vermek ne demek ya. bişey yazsa anlayacam da yaptığın yorum bi boka yaramıyor zaten o.ç.
    yani mesela "yorum görünsün diye 1 yıldız verdim, oyunda şu aracı açın, çok kolay geçersiniz" gibi bişey olsa, yani yorumu okuduğumuzda işimize yarar bir bilgi olsa tamam belki haklı derim ama senin nalet olası "yorumun gözüksün diye" yazdığın yorumu görmek hiç bir işime yaramıyor beyin fakiri.
    yine de insanın aklına şu soru geliyor, peki bu beyinsizler gerçekten haklı mı??
    google'ın "faydalı yorumlar" kısmındaki algoritmasını bilemiyorum ama eğerki oyunda 5 yıldız veren çoksa 5 yıldız olanları çoğunlukta gösteriyor. ancak bu gerizekalılar o kadar çok 1 yıldızlı yorum yapıyorlar ki, algoritma otomatik olarak bu beyinsizlerin yorumunu üstte gösteriyor.
    bu yorumları spam olarak işaretlemek ne kadar fayda sağlıyor bilmiyorum ama her gördüğümü işaretliyorum.
    ancak bu yeterli değil, google'ın mutlaka el atması lazım. geliştiriciler gerekirse yorumları şikayet edebilmeli ve incelenen yorumlarda küfürlü içerik yada spam olduğu belirlenirse kullanıcıya belli bir süre yorum yapamama cezası verilmeli. hatta tekrarlarsa kalıcı olarak yorum yapamamalı, hatta hapse atılmalı, idam edilmeli !!!
    ancak google'ın böyle şeylerle uğraşacağını hiç zannetmiyorum. yüzbinlerce uygulama, milyarlarca kullanıcı ve yorum var.
    işin kötü yanı yabancıların da diline düştük.
    http://blog.appwared.com/awful-app-review-trend-among-turkish-users-this-is-why-your-app-gets-so-many-one-star-reviews/
    bunun gibi o.ç.lerin yüzünden bize de idiot muamelesi yapıyorlar.
    #78768 fenomenon | 10 yıl önce
     
  2. tümünü gör