kayıt

cemaat üyelerinin odtüden kovulması

  1. 7
    yine insaflı davranmışlar dediğim olay. hiç unutmam sene 2010. odtü'ye kayıt olmaya gelmişim. kayıttan sonra kkm'nin önünde 417'yi bekliyorum. bi tane badem bıyıklı arkadaş yaklaştı. konuşmaya başladı benle. odtü'deki yurtlarda insanların ahlaksız olduğundan, rahat rahat yurtta alkol alınabildiğinden falan bahsediyor. ben de içimden "aha tam bana göreymiş lan odtü" diyorum.* o sırada iki tane eleman bu badem bıyıklıyı yanımdan alıp ağzını burnunu kırıyolar. sonra da yanıma gelip böyle bir olaya ilk günden şahit olmak zorunda kaldığım için özür diliyorlar benden. ben de "sorun değil elinize sağlık" diyorum.

    her neyse şimdi ben görsem ben de aynı şeyi yapardım. mevzu sadece kendi yurdunun reklamını yapmak olsa neyse ama odtü'nün yurtlarını yalanlarla uydurmalarla kötüleyerek yeni öğrencilerin ve velilerin kafasını bulandırmak var ortada. haliyle buna izin verilmemesi gerekir. bu mevzuda da benzer bir olay tanıklar tarafından aktarılmıştır. odtü yurtlarında fuhuş yapıldığını ve kızların bebek düşürdüğünü falan söylüyorlarmış. bunu aktaran insan o gün kayıt olmaya gelmiş bir öğrencinin annesi. yani olay sadece videoda görüldüğü kadar değil biraz araştırmak lazım. kaldı ki cemaatin insanları nasıl sindirdiğini ve özgürlüklerini kısıtladığını sanırım bilmeyenimiz yoktur. şimdi biz odtü öğrencileri olarak çok özgürlükçü olduğumuza göre sizce cemaatlerin insanları kandırma ve insanların özgürlüklerini kısıtlama özgürlüğüne saygı mı duymalıyız? özgürlüğü yok etme amacı taşıyan bir oluşumun da rahat rahat örgütlenme ve yayılma özgürlüğü olmalı mıdır odtü'de? bu sorunun cevabını vermeme gerek yok sanırım. bu biraz karl popper'ın demokrasi paradoksuna benziyor. anlatmıycam bunu araştırın öğrenin arkadaş.

    tabi protestocu tayfada hiç mi hata yok? elbette var. bi kere o videonun başında cemaatci kıza kimlik soran eleman var ya, hani "kimliğini göstermiyorsan kalk git arkadaşım" diyen, onun yaptığı rezalet bi davranış. bırak öğrenciyi ben ögb'nin bile kimlik sormasına karşı çıkarım arkadaş. öğrencinin biri bana kimlik sorsa o kimliği kıvırıp bi tarafına sokarım muhtemelen. bence haklı olan bi protestonun içine etmiştir o davranış.

    ama şunu vurgulamak lazımdır. sorun türbanlı öğrencilerle değil aktif bi şekilde faaliyet gösteren cemaat üyeleriyle yaşanmıştır. videoda da zaten cemaat üyesi olduğunu açık açık söylüyor elemanlardan biri. türbanlı öğrenciler zaten gayet rahat öğrenimlerini sürdürebiliyorlar odtü'de. neyse sonuç olarak oh iyi olmuştur. bi daha gelsinler bi daha kovulsunlar. hep kovulsunlar.
    #74454 galaxi90 | 11 yıl önce
     
  2. tümünü gör