kayıt

gece 22.00 sabah 06.00 arası alkol satış yasağı

  1. 2
    sanırım 22.00 - 06.00 şeklinde olsaymış başlık daha düzgün olurmuş.

    sözlükte şeriatın 10 yılda gelememesi gibi bir başlık mı vardı ne?

    yok artık dedirtmiştir bir kez daha. bir şeyleri sınırlandırarak bir yerlere varılamayacağını en iyi bu hükümetin biliyor olması gerekmez miydi diye de sormadım değil hani. istediğim gibi içki içememenin beni nasıl dertlendirdiği de ayrı bir konudur zaten başlı başına. tüm bunların yanındaysa asıl sorun etmemiz gereken bunun amacı nedir onu anlamlandırabilmektir. nereye varılır bu yasakla ne elde edilir onu tartışmamız gerekmektedir. zannımca ben alkol yasağından değil insanlara alkolü düzgün tükettiinin öğretilmesinden ya da insanların bunu öğrenmesinden yanayım. yoksa ortada bir sorun varsa ki alkolle başlı başına sorun olan şey alkolün düzgün ve kararında tüketilmemesidir. siz bunu öğretmeden ne yaparsanız yapın o insan içkisini içecektir arkadaş. ha alkol tüketmek bir özgürlük müdür evet özgürlüktür. günümüzde artık bir özgürlüğümüz daha kısıtlanma yolunda emin ve hızlı adımlar atılmakta mıdır evet atılmaktadır. peki ne olacaktır bunun sonu, özgürlüklerin bu denli kısıtlanılması nereye varacaktır merak içerisindeyim?

    not: bir alkol meselesini nerelere getirmişsin arkadaş diyenleriniz olabilir; ama kanımca unutulmaması gerekli olan basit bir alkol yasağı değil öncesinde gelen özgürlük kısıtlamalarının(karşı siyasi görüşlere açılan davalar, tutuklu gazeteci ve öğrenciler, öğrencilere yönelik ağır güç vs. vs. ) devamı niteliğinde olmasıdır bu olayın.

    edit: ha bir de memleketim olan tekirdağda pek de iplenmeyeceğini düşündüğüm yasaktır

    edit 2: bazı kesimler aaa avrupada saat 9dan sonra zaten yasak gibi avrupanın birçok yerinde bu böyle gibi söylemlerle görünen tabloyu çarpıtmaya çalışabilirler ama kanmayınız. şeriatın gelmesidir şudur budur dediğim olay sadece tek başına saat 22.00 ile 06.00 arasındaki yasak değildir. olayı alkol bazında ele alacaksak getirilen yüksek vergileri okul cami gibi yerlere 100 metre yakınında satışın yasak olması alkol reklamının yasaklanması gibi gibi yasaklarla beraber gelmesidir bu yasağın. tablo gayet açıktır; resmi değiştirmeye çalışarak anca yapılan uygulamaya destek vermiş olursunuz ki bu da sizin şahsi tercihinizdir; ama en azından bunu resmi değiştirerek yapmayın.
    #67919 anadoljet | 11 yıl önce
     
  2. tümünü gör