kayıt

seppuku

  1. 1
    seppuku, yıllarca harakiri diye bildiğimiz japon intihar adetinin samuraylarca kullanılan adıdır. seppuku daha resmi iken, harakiri karın deşmek anlamına geldiği için daha çok konuşma dilinde ve sıradan japonlar tarafından kullanılıyordu. artık günümüzde harakiri çok daha yaygın kullanılmakta.

    peki japonlar neden seppuku yapar? iki olası cevabı var:

    1. savaşta yenilip hayatta kalmayı onurlarına yediremedikleri için.
    2. efendilerine doğru hizmet edememenin verdiği utançtan kurtulmak için.

    peki seppuku nasıl yapılır? öncelikle kişi banyo yapar, beyaz giyinir, en sevdiği yemeğini yer. kendini yapmaya hazır hissettiği anda bıçağı karnına saplayıp sağa sola hareket ettirmek suretiyle mide ve diyaframını parçalar. o sırada yanında hazır bekleyen kaishakunin, seppukudan hemen sonra samurayın kellesini uçurmakla mükellef samurayın sevdiği veya güvendiği bir kişi, kişinin daha fazla acı çekmesini engellemek için görevini yapar.
    Juun-Buun Seppuku adı verilen bir başka türünde ise kaishakunin bulunmaz, kişi karnını kesip iç organlarını dışarı çıkarır ve orada can verir.

    günümüzde seppuku yasaklanmış olmasına rağmen hala bazı japonlar topluma karşı olan görevlerini yerine getirememelerinden, veya utanç verici kabahatlerinin ortaya çıkmasından mütevellit seppuku''ya başvurur. siz siz olun, evde denemeyin.

    #64588 originofsymmetry | 11 yıl önce
     
  2. tümünü gör