kayıt

27 laneti

  1. 1
    efenim birçok sanatçı ve müzisyenin 27 yaşında ölmesinden dolayı olduğu düşünülen lanettir. robert johnson, jim morrison, brian jones, jimi hendrix, ron "pigpen" mckernan, janis joplin, jonathan brandis, kurt cobain, ve amy winehouse 27 yaşında ölen sanatçılar arasındadır. 27 sayısının insanları takip ettiği ve şansızlık getirdiğine inanılır.
    Ölecek insanların gün içinde telefonda, saatte, televizyonda ya da telefon numaralarında bu sayıya rastladığı söylenir.

    bu konuyla ilgili daha detaylı bir açıklama daha var. fakat biraz daha ürkütücü.
    hikaye 30'ların en ünlü blues sanatçılarından robert johnson ile ilgili. söylenene göre robert johnson zamanının en ünlü blues sanatçısı olmak istiyordu. ve bir tür voodoo büyüsü yaparak bir kavşağın ortasında iblisi çağırdı ve ruhunu şeytana sattı. karşılığında çok ünlü bir sanatçı olmak koşulu ile. fakat anlaşmaya göre, 10 yıl sürecek bu süreç sonunda şeytanın köpekleri gelip onu öldürecekler ve ruhunu alacaklardı. johnson 17 yaşındaydı.
    27 yaşında şeytanla yaptığı anlaşma gereği, ruhu alındı ve johnson öldü. kendisi de tarihe çok büyük bir blues sanatçısı olarak geçti.
    Şimdi johnson'ın bir kaç şarkısının adını yazıyorum. bu iddiayı doğrular nitelikte.
    (bkz: cross road blues)
    (bkz: last fair deal gone down)
    (bkz: me and the devil blues)
    (bkz: hellhound on my trail)

    johnson'ın gitar akorunu şeytanın yaptığı ve johnson hayattayken gitarını akort ettiği görülmediği, öldükten sonra da gitarının akoru gibi bir akor yapılamadığı söylenir.

    bütün bunların 27 laneti ile ilgisi ne? tam olarak şu, yukarıda adı geçen bütün sanatçılar, müzikal zekalarıyla, dahi olmalarıyla ya da inanılmaz yetenekli olmalarıyla biliniyorlar. ve biyografileri araştırıldığında kariyerlerinde o "büyük çıkış"ı hepsinin yaklaşık 10 yıl önce yaşadığı ve 10 yıl sonra öldüğü biliniyor. bu isimlerden birçoğunun da nasıl öldüğü belli değil. intihar deniyor genellikle.
    yani tüm bu sanatçıların aynı anlaşmayı yapabilme olasılığı söz konusu, eğer inanıyorsanız. bana oldukça ilginç geliyor.

    supernatural dizisinde de bu konu oldukça iyi işlenmişti.
    #46688 gzmaknc | 13 yıl önce
     
  2. tümünü gör