kayıt

paul is dead

  1. 1
    paul is dead, bazılarına göre bir şehir efsanesi olmakla beraber, bazılarına göre yıllarca süren titiz araştırmalar sonucu ulaşılmış ipuçlarının sonucudur. ulaşılan sonuç ya da efsane şudur ki, 1966 ylılında paul mccartney'nin trafik kazasında öldüğü ve yerine billy campbell isminde, mccartney'e delicesine benzeyen birinin getirildiğidir. İnterneti detaylı tarayacak olursanız insanların "çılgınlık" boyutundaki ipuçlarını ve harcadıkları zamanı görebilirsiniz. en bilinen ipuçlarından olarak:
    1- i'm so tired şarkısının sonundaki gürültü kısmı tersten dinlenince "paul is a dead man, miss him, miss him, miss him!" şeklinde john lennon'ın yakarışının duyulması.
    2-gratitude şarkısında spesifik bölümde "who is this now" denmesi ve cevaben "it was billy campbell" sesinin gelmesi.
    3-let it be'de iki cümle arasında john lennon'ın fısıldayarak "paul is dead" demesi.
    4-abbey road albüm kapağında sadece paul mccartney'nin ayaklarının çıplak ve gözlerinin kapalı olması, ve bunun beatles'ın çok içli dışlı olduğu hint felsefesinde ölü anlamına gelmesi. ayrıca abbey road albümü dikkatli incelendiğinde bir telefon numarasına ulaşılması ve bu numara arandığında "be careful about the abbey road" ve "you are so close to the reality" denmesi
    ve en efsane olarak;
    white albümünün kapağının vazelin ya da kremle çok fazla silinmesi durumunda mccartney'nin kefeninin içindeki halinin gri şekilde silüetinin gözükmesi.
     
  2. tümünü gör