kayıt

din

  1. 31
    insanın yaptığı hemen hemen her bilinçli harektte bir amaç olduğu gibi, hayatın da bir amacı vardır. ben bu dünyaya nasıl ve neden geldim sorularını din bize açıklar. dine inanıp inanmama bir seçim olayı, benim inancıma göre kimse kimseyi inanıyor ya da inanmıyor diye yargılayamaz. çünkü allah insana bu seçme hakkını veriyor. sen kim oluyorsun da allah seçme hakkı verdiği halde insanları seçimleriyle yargılıyorsun. gelelim öldükten sonraki hayat kavramına,

    elimizde 2 olasılık var; ikinci bir hayatın olması ve olmaması.

    - eğer ki öldükten sonra bu dünyada yaptıklarımızdan yargılanıcağımız sonsuz bir yaşam varsa; bu demektirki ortalama 75 yıllık dünya yaşamında yaratıcının emirlerine göre davranmayı seçip, bu dünya zevklerinin bazılarından vazgeçersek sonsuz uzunlukta güzel bir yaşam bize verilicek.

    buna inanmayıp bu dünyanın sadece tadını çıkarmaya, yaşamımızdan sadece zevk almaya bakarsak sonsuz uzunlukta azaplı bir yaşam bizi bekliyo olacak.

    - eğer ki öldükten sonra yaşam yoksa; ve olmadığına da inanıosak, bu dünya yaşamımızda herşeyden zevk almaya çalışıp değerlendirmiş sonra da yok olup gitmiş olucaz.

    öldükten sonra yaşam yoksa ve olduğunu sanıosak, dünya hayatımızda tüm zevkleri yaşayamıcaz ve yok olup gitcez.

    şimdi büyük soru şu; dünyanın tadını çıkarıp öbür tarafta sonsuz azap çekme ihtimalini mi göze alırdınız, yoksa sonsuzun yanında sıfır kalan şu bi kaç yıllık hayatınızdan vazgeçip sonra yok olup hiç olma ihtimalini mi göze alırdınız?

    dinin en güzel yanı da şu, kim hangisini göze alırsa alsın umrumda değil. ben inancımla yaşıyorum. bu dünyam boşa giderse gitsin umrumda değil, cehennemde yanmaktansa.

    şu dünyada tüm müslümanların aynı kefeye konmamasını, kendini islama adayan insanların, kendini hayattan soyutlayan keşişler kadar değeri olmasını isterdim.

    sözlükte siyasetle, tercihlerle, görüşlerle ilgili yazı yazmıcaktım. ama dayanamadım. bu yüzden sizden de kendimden de özür diliyorum.
    #10807 orhanbencegay | 14 yıl önce
     
  2. tümünü gör