kayıt

django unchained

  1. 8
    Filminde Christoph Waltz hayranlık uyandırır. "Bu nasıl oyunculuk" dediğim ve önünde saygıyla eğildiğim adam olmuştur. Leonardo DiCaprio ile Samuel L. Jackson da Christoph Waltz'un bir tık kadar arkasından gelerek oyunculuklarını konuşturmuşlardır. Aslında oyuncu kadrosunun geneli oldukça iyidir ama bu üç oyuncu bütün dikkatleri üzerine topladıklarından dolayı diğerlerinin gölgede kaldıkları söylenebilir.


    -- spoiler --


    Christoph Waltz'un filmin ilk yarısında sanki asıl adam gibi bir imaja büründüğü söylenebilir. Çünkü rolünü o kadar iyi oynamıştır ki onu filmin ilk yarısında asıl adam sananların geçerli bir mazereti bulunur ve bu yanılgıya düşenlere ayıplanan bir gözle bakılmamalıdır. Christoph Waltz'un üstlendiği rol "adaletli adam" imajına oldukça yakındır; suçluları avlar, zencilere iyi davranır ve filmde belki de tek adam gibi adamdır. Leonardo DiCaprio kötü adamı -efendiyi- oldukça iyi canlandırmıştır; Samuel L. Jackson ise efendinin sağ kolu rolünü. Bir de filmde Quentin Tarantino kısa bir süreliğine görünür... Asıl adam Jamie Foxx ise diğerlerine göre biraz sırıtmış diyebiliriz: Bu durum kötü oynamıştır demek değil elbet; sadece yukarıda adı geçen oyuncuların haddinden fazla iyi rol kestiklerinden ötürüdür.

    Filmde, ırkçılığa karşın ağır bir eleştiri yapılmıştır. Tabii filmde herkes bu durumu kabullenir ve herkes yaşadığı hayattan memnundur; her şey normaldir ve herkesin istediği gibi bir hayat sürdürülüyordur. Beyaz Adam efendi, Siyah Adam ise uşaktır. Aslında siyah -zenci- kimselerin eşyadan farkı yoktur; ancak eğer ki ilerleme kaydedebilirler ise efendiye en yakın kimse olabilecekleri de gözler önüne serilir. Aslında ulaşabilecekleri en üst nokta orasıdır...



    -- spoiler --


    #103143 Pride | 8 yıl önce
     
  2. tümünü gör