kayıt

8 ekim 2014 memleketin yan basması

  1. 1
    suriye topraklarındaki ışid-suriyeli kürtler savaşının türkiye'deki yansımaları ile yaşadığımız durumdur.

    hdp ve kck'nın eylem çağrılarından sonra, eli silahlı "barışçıl protestocular türemesi; bunun yanında hizbullahın doğuda kck ve pkk aleyhine eylemlere başlamış olması söz konusu. uydurma provokatif haberler gırla... 5 ilde sıkıyönetim (sıkıyönetim denince aklınıza "asayişin zorla da olsa sağlanması" gibi pozitif bir görüntü geliyorsa bir daha düşünün. türkiye'de devlet terörü de asala, pkk, hizbullah terörü kadar gerçektir)... gerçi mhp yönetiminden "bizden değiller" açıklaması gelmiş ama, mhp'lilerin bir ilçede hdp binasını yaktığı haberi de ayrıca kan donduran cinsten. özetle, şehirlerde etnik ve dini temelli terör dalgalanması baş gösterdi gibi görünüyor. sıkıntı bu sefer çok büyük sevgili eli kalem tutanlar.
    #94308 Sweeny Todd | 10 yıl önce
     
  2. 2
    kobani'nin ışid eline geçmesini istemeyen bir grup, oradaki huzursuzluğu buraya (ve elçiliklere) taşımak istiyor. biraz da 'bizim canımız yandı, müdahale etmediler, o zaman onlarınki de yansın' hissiyatı da var gibi. hareket insanlara verdiği acıdan azade sadece politik olarak değerlendirilirse anlaşılabilir ama işe yarar mı? hiç sanmıyorum. bilakis daha kötü etki yapacaktır.
    tanım: bir grubun planlı olarak huzuru bozma çabasıyla ortaya çıkan durumdur.
    #94311 gitbasimdanaysel | 10 yıl önce
     
  3. 3
    pkk ve politik uzantılarından hiçbir şekilde hazzetmemem. buna karşın bugün pkk'nın kötü çocuk olduğu kabulü ile başlayan analizler gerçeği yansıtmayacaktır düşüncesindeyim. olay sadece pkk sempatizanlarının ülkede huzuru bozmaya yönelik eylemler yapmasından ibaret değildir. iç ve dış politikadaki birbirine bağlantılı konularda türkiye devletine bugün hakim olan zihniyetin stratejik hataları sonucu; birbirinden evvelezelden hazzetmeyen grupların birbirlerinin gırtlağına türkiye topraklarında sarılmaya başlaması, bunun sonucu olarak da doğudakilerden başlamak üzere şehirlerde asayişin normal yöntemlerle tekrar tahsis edilemeyecek kadar bozulacak olmasıdır. olaya taraf olan-olmayan milyonlarca insanın kendilerini çatışmaların ortasında bulacak olmasıdır.

    edit: işbu entrynin yazarı, yazdıklarının gerçekleşmemesini temenni eder.
    #94312 Sweeny Todd | 10 yıl önce
     
  4. 4
    götü bok kokan orta doğu sevicilerin ülkeyi karıştırmasıdır. bundan ala özet olmaz.

    (bkz: tanım yaparken kendinden geçen yazar)
    #94329 emmettbrown | 10 yıl önce
     
  5. 5
    yenitürkiye
    #94353 sözlük scripti | 10 yıl önce