kayıt

füsun erdoğan

  1. 1
    özgür radyo -eski- genel yayın koordinatörüdür. 12 eylül 2006'da marksist leninist komünist partisi'ne yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınmış, 7 yıllık tutukluluktan sonra geçtiğimiz günlerde cezası onanmıştır.

    gerekçe ve ceza; anayasayı değiştirmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası.

    son savunmasından bir kesit: "90'lı yıllarda gazetecilerin payına faili belli cinayetler ve kaçırılarak kaybedilmeler düşüyordu. Şimdi de görüşlerimizi dile getirdiğimizde terörle mücadele kanunu(tmk) kapsamında yargılanıyoruz. gazeteci ve radyocu kimliği dolayısıyla 24 saati denetlenebilir, şeffaf bir hayatım var. hiçbir zaman muhalif bir gazeteci olduğumu saklamadım. bu yüzden hep polisin hedefinde oldum. 1996'da mesai bitiminde İstanbul sıraselviler caddesi'nde gözaltına alındım. o dönem tİm-3'de görevli olan bayram kartal bana, 'sana öyle bir kazık çaktım ki 60 yaşına kadar çıkamazsın' demişti. o zamanlar insanlara işkencelerle suçlar kabul ettiriliyordu. Şimdi ise düzmece delillerle suçlanıyorlar."
    #77504 dreamer | 10 yıl önce
     
  2. 2
    Özel yetkili mahkemeleri (ÖYM) kaldıran ve tutukluluk süresini beş yıla indiren yasanın çıkması ve Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ kararı üzerine avukatları, tahliye için başvurdu. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, "Karar verildiği tarihte tutukluluk süresi 10 yıl" diyerek, Erdoğan'ı tahliye etmedi. Aynı mahkeme bir gün sonra MKLP'lilerle aynı hukuksal niteliğe sahip Ergenekon sanığı Veli Küçük, Levent Ersöz ve Hüseyin Ataman Yıldırım'ı, 'sabit ikametgâh sahibi oluşları, delillerin toplandığı ve tutuklamanın amaçlarının karşılandığı' için bıraktı.
    #80827 saderin | 10 yıl önce