kayıt

kadın

  1. 1
    dişi insan.
     
  2. 2
    (bkz: bakma sen, aslında özünde çok iyidir)
    #11334 chronzon | 14 yıl önce
     
  3. 3
    çamur'un bu aşkın ızdırabını albümünden bir şarkı.

    sonu yok mu bu gidişlerin
    kulağımda iç çekişlerin
    şu aleme sen de uydun mu

    hangi adın yanında adın
    şimdi mutlu oldun mu kadın
    sana sordum beni duydun mu

    yeter çektirdin bana
    bitir bir son ver buna

    güller ektim sen ezdirdin
    bir canım var ah bezdirdin
    bitir artık bir son ver buna
    gözyaşımı kan eyledin
    dünyamı zindan eyledin
    bitir artık bir son ver buna

    düze indim yolları aştım
    göğe erdim ateşler saçtım
    şu halimi ele yaydın mı

    baharımdan güzümden geçtim
    gece gündüz her zehri içtim
    aşk demiştin aşka doydun mu ?
    #25636 vuzehur | 14 yıl önce
     
  4. 4
    amın etrafındaki et parçası.


    **
    #27107 orhanbencegay | 14 yıl önce
     
  5. 5
    eskilerin kızlığı bozulmuş bayanlara verilen adı dır..
    #27189 mt2atakan | 14 yıl önce
     
  6. 6
    dünyadaki en estetik şeylerdendir.
    #32733 gitbasimdanaysel | 13 yıl önce
     
  7. 7
    "düşsel planda kadın son derece önemlidir; gerçek yaşamda ise tümüyle önemsiz. şiiri bir baştan öbür başa kaplar; tarihte hiç görülmez. kurmaca yazında kralların ve fatihlerin yaşamlarına hükmeder; gerçek yaşamda ailesinin parmağına bir yüzük geçirdiği herhangi bir oğlanın kölesidir".
    (bkz: virginia woolf)
    (bkz: ataerkil toplum)
    (bkz: ataerkil ikiyüzlülük)
    #32738 duman | 13 yıl önce
     
  8. 8
    kimi der ki kadın
    soğuk kış gecelerinde serip bir döşek gibi yatmak içindir
    kimi der ki kadın
    yeşil bir harman yerinde dokuz zilli bir köçek gibi oynatmak içindir
    kimi der ki hamur yoğurur
    kimi der ki çocuk doğurur
    kimi der ki bunca yıldır yaşıyorum hayalimdir
    kimi der ki boynumda taşıyorum vebalimdir
    ne hayal ne vebal
    ne döşek ne köçek
    o benim
    kollarım, bacaklarım, dudaklarım ve başım
    o benim özkardeşim, eşim, kavga yoldaşımdır...

    demiştir nail çakırhan. ne de güzel söylemiştir.
    #32804 pamparipampam | 13 yıl önce
     
  9. 9
    yalın halini aşık zamanda çekimleyince en güzel haline ulaşan fiil.

    siz onu hiç bir eylem olarak düşünmemiştiniz, değil mi?
    #39667 hafifmerkep | 13 yıl önce
     
  10. 10
    çok zordur bazen hele de cok cekıngense benım gıbı ıkılı ılıskılerde batırır herseyı hıc bıseyı beceremez. en iisi uzak durmak gerektıgını dusunur butun arkadaslarıyla kanka muhabbetıne gırer. hanı yan gözle bakmayan tiplerden.bilemiyorum kı sözlük ama en ıısı tek mermi yaşamak bu hayatı ıstedıgın gıbı kımseyı karıstırmadan kafa yormadan dusunmeden devam edersin yoluna benım gıbı bıraz zordur ama alısınca keyıf almaya bıle baslayabılırsın.
    #52206 merwedeviance | 12 yıl önce
     
  11. 11
    kadını hangi yaşta incelersen incele , kadın hep komplikedir hep komplike . bu zaten çok bilinen bir gerçek -ki erkeklerin çoğuda artık kadınları bu şekilde kabullenme eğilimindeler hele ki belli bir yaştan sonra kadınların ilişkilerde tek hakimi olması kaçınılmaz . özellikle ninem ve dedem ya da onları ziyarete gelen yaşlı çiftlerin diyaloglarından gözlemlediğim kadarıyla erkek belli yaştan sonra perte çıkıyor işte örneği :

    dedem : akşam bize şey gelecek . ( dedem burda kızının adını unutuyor. )

    ninem : kim gelecek .

    dedem : yaw işte şey gil varya .

    ninem : saffo , saffet bir kere de birşeyi unutma .

    dedem : al işte kızım gördün mü her lafı söylüyor bana .

    ninem : söylicem tabi , zamanında çok çektirdin bana şimdi de katlanacaksın bana bu saatten sonra seni kim alır zaten .


    ninem : nereye gidiyor bu yine ?

    kuzenim : montaja gidiyor , nine .

    ninem : sen öyle san kim bilir kime montaj yapıyordur o .

    kuzenim : faruk, erken gelirsin dimi seni bekliyoruz .

    görülüğü gibi kadınların gençken erkeklere eyvallah etmesinin tek sebebi erkeğini başka bir kadına kaptırmasından korkmasıdır . şu kadınlar siz erkekleri serbest bırakınca , hayatından çıkınca başka kadınlara kaptırmicanı bilseler daha çabuk şutlarlar . çok sevenin tepilmesi bu yüzdendir . kadın erkeği bir kadın yüzünden daha çok sevebilir ya da daha az sevebilir bu durumda

    + biz bostan korkuluğumuyuz ulan diyen erkekler

    - evet , bostan korkuluğu oluyorsunuz bu tip olaylarda .

    ve kuzenimin içine düşürülen kuşku gibi , bir kadının sevdiğinden ,eşinden , çiftinden adı herneyse o işte ta ondan kuşkulanmasını çok kısa bir sürede sağlayabilirsiniz . işe giden bir adamdan için

    + şimdi kimbilir nereye gidiyordur , işyerinde güzel kadınlar vardır kesin ya o kadınlardan biri sarkarsa ya beni gerçekten kandırıyorsa gibi binbir tilki döner sonrada eve gelen adamla bu tilkilerden biri yüzünden kavga edilir . ama adam birşeyden habersiz olduğu için kavganın sebepsiz yere çıktığını düşüncektir olası ihtimalle . bu konumda da erkeklerin kadınları gereksiz kavga çıkaran varlıklar olarak görmesi oldukça doğal .

    + hiçbir kadın gereksiz yere kavga çıkarmaz . çıkardığı kavganın sebebi ile sizinle tartışırken olan konu farklıdır sadece .

    ( tüm saffet ve ayhan isimli erkeklerden özür diliyorum bu ninemin kullandığı bir tür hakaret biçimi . eskiden köylerinde çapkın bir adam varmış herkes s*kici ayhan felan diyormuş . özellikle kuzenimin kocasının arkasından kullandığı bir laftır . )


    velhasılkelam , kadın olmak zor zanaat.

    sokakta oynayan 6-7 yaslarında bir kız çocuğu bir erkek çocuğu( isimlerini bilmiyorum )

    x : ben de bir değişiklik var mı .

    y : topun mu patladı yoksa , x .

    üzgün bir şekilde bunu söyleyen erkek çocuğuyla annemin saçının kızıl kahveden , ateş kızılına döndüğünü farketmeyen babam aynıdır . aslında erkekler geç olgunlaşıyor felan benim için hikaye terimlerden biridir . erkeğin olgunlaştığını hiç sanmam sadece annesinin , eşinin ve kızının çizdiği sınırlarda neyi nasıl yapması gerektiğini oldukça iyi öğreniyor sadece bu . ama insan genetiğini saklayamıyor çoğu zaman . bizim farketmediğimiz ve erkeklerin içinden :

    + hammmuna , ... diye küfür ettikleri eminim binbir detay vardır .

    hele ki kolu kıllı kezoları sormayın gitsin onlar ayrı bir dert . bir zamanlar çok iyi tanıdığım iki kadın vardı arkadaşımdır ikisi hala . biri ortamda olmayan arkadaşıma kezban dedi diye diğer erkek arkadaşımızla kıyasıya tartışmıştı hani şimdi ki kızların söyledği şu

    + ama ama sen neden kezban diyorsun biz size kamil diyor muyuz ama ama sen neden böyle diyorsun kadını aşağılıyorsun .

    tarzından şeyler söyledi ama savunduğu kadın diğer kadının arkasından

    + ya , siktir et o bir kaşar diyebilir .

    kezban lafına hiçbir kadın alınmasın kardeşim önceleri kezban diyenlere kızarken şimdi sesimi çıkarmıyorum çünkü kezban bi lakap değil bir türün adıdır hiç kimse kusura bakmasın siz kızlarda kızlara kezban derseniz erkekler tabi der demesin siz hiç ilkokulda , orta okulda , lisede gruplaşmamamış kızlar gördünüz mü ya da siz hiç kavga ederken kızların arayı daha da kızıştırdığı bu yuzden saç baş girişen kızlar gördünüz mü . kadın kendini zorlamasın bu doğasında yok birlik olmak diye birşeyi yapamaz .zaten kadınlardan oluşan bir parti kurulsaydı inanın bu ülkede habersiz kuş uçmaz erkeklerin aklına gelmeyen yasalar yapılır düzenlemeler olurdu . ( erkeklerden oluşan parti mi var diyenler için meclisteki kadın oranına bakıldığında erkek egemen partilerin olduğüu çok aşikar bu durumda bazı partilerde kadınların çoğunluğu göz ardı edilecek kadardır . )

    kezoların en ağır cinside kolu kıllı kezodur . hadi kezban güzelse bi yere kadar çekersin evet samimiyim öyle güzel kezbanlar var ki (genelde bunlar çocuk gibi konuşan kezbanlardır ) bir dereceye kadar çekersin . ama kolu kıllı kezbanlar öğretilmiş çaresizliklerle yaşayan kezbanlardır hem güzel değillerdir hem de annelerinin onlara öğrettikleri ve götünü kaldıran kendinden yaşca buyuk erkeklerin poh pohlaması ile gereksiz bir şuh içinde prenses sanarlar kendini .

    kadınlar eleştrilebilir çoğumuzun annesi , kız kardeşi , eşi , sevgilisi kusursuz değil kadın olmanın getirdiği düşünce sistemi ve en önemlisi toplumun onlara yükleği misyon ayrıca öğretilerle benzer davranışları gösterebilir kadınların en saf en doğal anları bir annenin evladına olan gizli hayran bakışlarındadır .sorun bir çocuğa babası için kezban olmuş kimin umrunda annenin ruhundaki o yumuşatıcı, esnek his onun dünyası .

    erkekler ne yaparlarsa yapsınlar kadınlar kadar önemli bir göreve sahip olamicaklar '' annelik '' gibi ama kadınlarda ne yaparsa yapsın erkekler kadar doğal olamicaklar annelik hissinin dışında .