kayıt

garip rüyalar

  1. 1
    nereye uyar bilemedim ama şok etkisi yaratan rüyalar başlığına uyduramadığım rüyalardır.
    hayır zaten rüya gören bir insan değilim, neredeyse 3 yıla bir rüya düşüyor, onlar da normal olmuyor. aşağıdaki rüyalar farklı zaman (2-3 yıllık) aralıklarında görülmüş olup bence gariplerdir:

    rüyada sicilya'da uyanılır, otelden çıkılıp gezmeye başlanır. arnavut kaldırımlı bir yerlerden geçerken bir fransızla karşılaşılır, yol sorar. sonrasında kendisiyle fransızca konuşmaya başlanır ama öyle böyle değil, bildiğiniz türkçe'den daha iyi konuşmaktayımdır. onun da yanında kimse olmadığı için birlikte gezilmeye başlanır, neden sonra yanınızdaki bu insan "can u speak english?" diye sorar, afallar ve "i think, i may" derim.
    burada ilginç olan nokta fransızca'yı hiç de o kadar konuşabilecek düzeyde bilmiyor olup, İngilizce konuşabilmemdir. Üstüne bir de sicilya'da bir fransızla karşılaşmamdır.

    bir sonraki serüvenimde arabayla hindistan'a gezmeye giderim. her yeri gezer, alışverişimi yapar, bollywood'a bile uğrar, bir film setine dalıp dans eder şarkımı söylerim. her yeri rahatlıkla gezmekteyimdir fakat gün ağarmadan da eve dönme isteği içerisindeyimdir. arabayla hindistan'ın o güzel ışıklı yerlerinden geçer ve gümrüğe gelirim, artık tek sıkıntım aracın bagajının aranmasıdır. zira gelirken bulunmaz hint kumaşı ve içinde altın parçacıkları olan içkiler (onlar da suriye tarafından, hindistan'dan türkiye'ye arabayla dönüş için ideal yol!) almış, getirmişimdir ve el koymalarını istememekteyimdir. neyse ki kapıdan rahatlıkla geçerim.

    bu maceramızda batum'dayım. tüm şehri gezer, gürcistan'da başka bir şehre geçmeye karar veririm ailemle birlikte. o esnada bir telefon gelir, şu an çok net hatırlamıyorum ama rüyayı gördüğüm zaman hiç de ders kayıt dönemi olmamasına rağmen sanki ders eklemeyle ilgili bir sorun çıkmıştır da ders almaya kendim mi gelmem gerekiyordur, öyle bir şeydir. telefonu kapatır kapatmaz "benim acilen ankara'ya dönmem gerek" deyip koşmaya başlarım. yalınayak yani dönme yöntemim, tabii hindistan'a bir gecede arabayla gidip dönersem ankara'ya da gün içinde koşarak ulaşabilirim, evet.
    #78393 bluefairy | 10 yıl önce